Mit keres a 40 feletti nő a harmincas pasi mellett?

Fiatal pasi, idősebb nő. Szaporodni látszik a jelenség. Nem véletlen! – mondja Eri, a negyven feletti hölgy, aki saját bőrén tapasztalva vált illetékessé az ügyben. Párja egy jó tízessel fiatalabb nála. Szívesen kidobta volna a horgonyt korabeli férfi mellett, csakhogy klasszisokkal jobbat talált egy fél generációval lejjebb.

Milyen egy egyedülálló negyven feletti nő?

Először is dolgozik, tehát el tudja tartani magát. Valószínűleg már van gyereke és (akár többször is) elvált.

Mivel manapság magasak az elvárások a női nem felé, ezért jól néz ki. Nincs elhízva, öltözködik, ápolt. A lelke edzett, végigcsinálta a válást és nem rokkant bele. Nevelte/neveli egyedül a gyerekeket, nem riad meg a kihívásoktól, mert az élet már számtalan próbatétel elé állította, amit magának kellett megoldania.

Helyt áll minden fronton. Megszokta, hogy mint nő, mint anya, mint háziasszony, s mint munkaerő is topon legyen. Egyszerre.
Harmincas éveinek csatái után remekül tudja irányítani és élvezni az életét.

Biztos, hogy sokáig próbált társat találni a saját korosztályában és nem torzulásból bukik a harmincas pasikra!

Belefutott jó néhány 40+-os férfiba, sok a nős, aki csak mellékutat keres, sze.xet, másodikat (harmadikat). Nem társat.

És most nézzünk meg egy egyedülálló negyven feletti férfit!

Kiégett, le van harcolva. Az igényesség nem jellemző, inkább az elhanyagolt külső. A sörhas a minimum.  Az öltözködést hagyjuk is… A lelke össze van törve, vagy alkoholista lett a válás után, vagy (újra) anyuci kisfia. Nem edződött meg a gyerekneveléstől, mert sohasem volt az ő dolga. Akárcsak a háztartás. Nem tudja, mi fán terem. Tehát nem akar gyereket nevelni és porszívózni sem. Kapni szeret, adni kevésbé.

És: a 40+-os pasi a 20-as, 30-as nők között keresgél! A negyven feletti nőben saját öregedését látja, és ettől retteg!

És most lássuk a mai 30-as pasit!

Illetve, hogy miben különbözik az idősebb férfiaktól. Életerőtől duzzad. Abban a világban, amiben ő nőtt fel, egyenlő munkamegosztás van. Ezért a mai harmincas férfi nem hátrál meg a feladatoktól, akkor sem, ha háztartási munkáról van szó és akkor sem, ha a gyerekekről.  Vannak tervei, céljai, álmai. Ad a külsejére. És a legfontosabb: nőként bánik a negyven feletti nővel! Képes csodálni és elismeri az élettapasztalatát.

Habitusában inkább egy hullámhosszon van a negyven feletti nővel, mint ősz(ülő) társai.

Tehát mit keres a negyven feletti nő a harmincas pasi mellett?

Pont azt, amit a negyvenes, ötvenes pasitól nem kap meg.

Ne sértődjenek meg a negyvenes, ötvenes férfiak! Megküzdötték a magukét, elismerés érte. De ha csinos, fitt nőt akarnak, aki tele van tűzzel és életkedvvel, akkor hasonló jellemzőkkel kellene büszkélkedni…

Kiegészítés – a hozzászólásokban tapasztalt – félreértések további elkerülése érdekében. A  „cikkíró” szereti a férfiakat és boldog lenne, ha mindenkinek jutna belőle egy otthonra… Nem a saját életéről ír, hanem egy aktuálisan szaporodó jelenségről. Utánajárt, megkérdezte az illetékeseket, s Eri (lásd bevezető), mint véleményvezér (ha úgy tetszik) összegzésében megfogalmazta a legjellemzőbb tapasztalatokat.

Az írás AZOKRÓL a 40+-os pasikról szól, akiket a nők NEM választanak, mert olyanok, amilyenek. És AZOKRÓL a 30-as pasikról, akiket INKÁBB választanak.

Nem vonatkozhat minden 40-es nőre, 40+-os és 30-as pasira.

Mert ha arról szeretnénk írni, ami mindenkire vonatkozik, akkor nem írnánk semmiről sem… (Vajon melyik nyomtatott, elektronikus sajtó, vagy blog írása vonatkozik mindenkire?)

Ezért akinek nem inge, hagyja nyugodtan a vállfán…

Mindezt félretéve, igazán remek, hogy sokaknak van véleménye! :)

betöltés...