10 hatékony fogyókúrás tipp lusta lányoknak

A vékony testalkat nagyrészt a gének kérdése, de az étkezési szokásaink is nagyban meghatározzák, hogy hogy nézünk ki. Ha te is egyike vagy azoknak a lányoknak, akik szeretnének karcsúbbak lenni, de nincs időd vagy épp kedved edzeni, akkor biztosan hasznosnak fogod találni az alábbi tippjeinket, amelyekkel könnyedén kordában tarthatod a súlyod.

Olvasd el a cikkünket, ha kíváncsi vagy, hogy milyen egyszerű trükkök segítségével őrizheted meg a vékony, formás alakod!

Szervezd át az étkezéseid

Könnyedén felgyorsíthatod az anyagcseréd, ha a szokásos napi 3 étkezés helyett inkább 6 kisebb adagra osztod fel a napi elfogyasztandó ételmennyiséged. Azzal, hogy 2-3 óránként eszel kisebb porciókat nem csak a metabolizmusod, hanem az emésztésed is jelentősen javulni fog.

Kerüld el a stresszevést

Sokan nassolással próbálják meg kezelni a stresszt, ami gyorsan elhízáshoz vezethet. Ha tehát te is notórius stresszevő hírében állsz, akkor itt az ideje, hogy megtanuld helyesen menedzselni a feszült helyzeteket. Sokat segíthet, ha evés előtt egy forró fürdővel, egy jó masszázzsal vagy egyszerűen egy finom illatosított gyertyával relaxálsz.

Nassolj felelősségteljesen

A mértékletesség a kulcsszó, ha a nassolásról van szó! Ahelyett, hogy lemondanál a kedvenc édességeidről és süteményeidről, fogyassz belőlük kisebb adagokat, ha a lusta lányok diétás módszereivel szeretnéd megőrizni az alakod.

Szedj multivitamint

Egy jó multivitamin fedezi a szervezeted napi igényét azokból a tápanyagokból, amelyek hozzájárulnak a zsírégetés felgyorsításához vagy amelyeknek a hiánya túlsúly kialakulásához vezethet. Természetesen ez nem jelenti azt, hogy ezentúl fel kéne függesztened a friss zöldségek és gyümölcsök fogyasztását, hiszen a bennük található rostok hatékonyan felpörgetik az anyagcseréd.

Válts fekete csokoládéra

A fehér csokoládé rengeteg zsírt tartalmaz, de a tejcsoki sem sokkal jobb választás az alakod szempontjából, ám a mértékkel fogyasztott magas kakaótartalmú (min. 75\%) fekete csokoládé kifejezetten egészséges a benne található antioxidánsoknak köszönhetően.

Tarts hetente egy vegetáriánus napot

Az állati eredetű termékek teljes mellőzése nagyon nehéz feladat, de hetente egyszer megteheted, hogy legalább a húst elhagyod és babból, lencséből vagy quinoából fedezed a szervezeted fehérje-szükségletét. Fogadd meg a lusta lányok diétás tippjét és tarts hetente egy vegetáriánus napot, ha irigylésre méltó alakot szeretnél.

Légy mértékletes az étteremben is

Az agynak szüksége van némi időre, mire észleli, hogy jóllaktál, ami egy étteremben elfogyasztott hatalmas vacsora esetén durva túlevést eredményezhet. Manapság már rengeteg étteremben lehet kicsi adagban kérni az ételt, de ha erre nincs lehetőség, akkor egyszerűen hagyd a tányérodon a megrendelt ennivaló egy részét.

Edd a sós nasikat kicsi tálakból

Közismert tény, hogy az emberek akkor hagyják abba a sós ropogtatnivalók és chipsek fogyasztását, amikor kiürül a finomságokat tartalmazó zacskó. Hiába döntöd el, hogy csak 5 darab chipset fogsz enni, ha előtted van egy nagy adag, akkor valószínűleg nem fogod tudni megállni, hogy még vegyél belőle. Ezt elkerülendő, tedd a nassolni valód egy kis méretű tálba, hiszen így jól kontroll alatt tud tartani a befalt mennyiséget.

Aludj jól

Iktass ki minden zavaró tényezőt a hálószobából, ha nem akarod, hogy a kialvatlanság miatt termelődő stresszhormonok fokozzák az étvágyad és a zsírlerakódást.

Hidratáld a szervezeted

Igyál meg egy nagy pohár vizet minden étkezés előtt, hogy elkerüld a túlevést és felpörgesd az anyagcseréd. A jól hidratált szervezet hatékonyabban égeti a zsírt és könnyebben felveszi a harcot a vízvisszatartás miatt kialakult plusz kilókkal szemben.

betöltés...