Ha hordozol legalább négy vonást ezek közül, akkor te is a világ egyik legritkább emberei közé tartozol!

Carl Jung szerint a személyiségtípusokat egyszerűen meg lehet különböztetni a rájuk jellemző általános vonások által, így születnek a kategóriák: érzékeny-intuitív, extrovertált-introvertált, ítélkező-elfogadó és gondolkodó-érző.

Ezen típusok közül a legritkább kombináció nem más, mint az introvertált, intuitív, érző és ítélkező.

Biztosan már te is észrevetted, hogy vannak olyan emberek, vagy tegyük fel olyan osztálytársaid/munkatársaid, akik állandóan csendben megfigyelik a többieket. Ez nem azt jelenti, hogy szégyenlősek volnának, ezt az introvertáltságuk okozza. Ez a legritkább személyiségtípus, de ezen emberek vonásai korántsem merülnek ki a csendességben, és a megfigyelésben, ezért összegyűjtöttük őket. Lehet, hogy te is közéjük tartozol?

Ha minimum 4 rád is jellemző, akkor bizony a válasz igen!

1. Folyamatosan csak a lényeges dolgokra fókuszálnak

Ezek az emberek mindig a lényegre fókuszálva könnyedén megoldják az eléjük táruló nehézségeket. Viszont ha a dolgok nem úgy alakulnak, ahogyan ők azt eltervezték, képesek egy teljesen új oldalról megközelíteni a problémát.

2. Szorgalmasak

A más személyiségtípussal rendelkezők nagymértékben lusták, viszont ez rájuk abszolút nem jellemző. Mindig arra törekednek, hogy a lehető legtöbbet hozzák ki magukból, mert tudják, hogy a sikerért meg kell küzdeni.

3. Hisznek az ösztöneikben

Intuitív típus lévén megérzéseik sosem csalnak. Ha megészlelik, hogy akár valami rossz is történhet, rögtön megpróbálják kivédeni azt.

4. Szűk baráti körük van

Barátaikat nagyon megválogatják, épp ezért kevés van nekik. Sok esetben az egyedüllétet választják a nagyobb társasági élet helyett, mert élvezik az egyedül töltött időt.

5. Együttérzőek

Az érzelmek fontos szerepet játszanak az életükben, bárki kérjen tőlük segítséget, ők mindig rendelkezésre állnak. Könnyedén átérzik más helyzetét, ezért hasznos tanácsokkal látnak el. Viszont ennek ára van, méghozzá az, hogy az érzelmin megterhelések miatt sokszor kimerülnek lelkileg.

6. Könnyedén kiigazodnak másokon

Szintén empatikusságukból adódóan könnyen olvasnak mások fejében. Egyből képesek kiszúrni, ha valaki hazudik, és pontosan tudják, hogy a környezetükben ki milyen ember valójában.

7. Valódi csodabogarak

Mikor egyedül lehetnek a maguk csendjében, szabadjára engedik az elméjüket, és így számtalan jobbnál jobb, és kreatív gondolataik születnek.

8. Inspirálóak

Mivel mindig van egy új ötletük és rendkívül idealisták, ez másokat is cselekvésre, alkotásra késztet.

9. Imádnak írni, alkotni

Gondolataikat vagy ötleteiket legszívesebben írásban közlik, az írás az, amiben képesek kiteljesedni. Ha bármi bántja őket, egyszerűen csak papírra vetik, és rögtön megkönnyebbülnek.

10. Nagyszerű problémamegoldók

Mindig teljes egészében szemlélik a világot, ezért könnyebben átlátják a helyzeteket. Ez a képességük valóságos kincset ér, mivel sokkal hatékonyabbak társaiknál.

betöltés...