10 érv a citromos víz fogyasztása mellett

Reggel nem biztos, hogy egy pohár langyos citromos víz az első dolog, amire vágysz, ám a számos pozitív hatása miatt, jobb ha minél előbb elkezded rendszeresen fogyasztani az egyveleget.

Napi egy pohár langyos víz egy fél citrom kifacsart levével elkeverve nem csak az emésztésed teszi jobbá, hanem a bőröd is ragyogóbb lesz tőle. Olvasd el a cikkünket és ismerkedj meg a citromos víz legnagyobb egészségügyi, diétás és szépészeti előnyeivel!

Méreganyagok kiürítése

A méregtelenítő kúráknak nincs semmi értelme, hiszen a szervezet önmagától is képes kiüríteni a szükségtelen salakanyagokat, így feleslegesen kínzod magad a szigorú és hatástalan léböjtkúrákkal. Ha valóban fokozni szeretnéd a méreganyagok távozását, akkor segítsd az őket feldolgozó szervek, vagyis a máj és a vese működését, napi egy pohár langyos citromos víz elfogyasztásával.

Stimulált nyirokrendszer

A citromos víz nem csak a kiválasztószervek, hanem a nyirokrendszer stimulálása által is gyorsítja a méreganyagok távozását. Erre amúgy a szoba-hőmérsékletű víz is alkalmas, ám citrommal dúsítva sokkal erősebb hatást gyakorol a nyirokrendszerre, ami így hatékonyabban látja el a méregtelenítő és stresszoldó funkcióit.

Emésztés javítása

Sokan nem tudják, de a savas víz valójában képes enyhíteni a gyomorégést, ezen kívül pedig a puffadás és sok más emésztési panasz enyhítésében is hatékony lehet. A javult májműködés több epe termeléséhez vezet, ami további előny az emésztés szempontjából.

Kiegyensúlyozott pH-érték

A savas pH növeli a betegségek kialakulásának kockázatát, ám a citrom a gyomorba érve lúgossá válik, így járulva hozzá a kiegyensúlyozott pH-szint eléréshez. A citromos víz rendszeres fogyasztása csökkenti a gyulladásokat és a fájdalmat is.

Szebb bőr

A C-vitamin az egyik legerősebb antioxidáns, amely képes hosszú távon megőrizni a bőröd rugalmasságát és ragyogását. A szervezet nem termel C-vitamint, ráadásul a bevitt vitamin is csak nagyon kevés ideig marad meg a testben, ezért fontos, hogy minden nap megigyál egy pohár citromos-vizet.

Erősebb immunrendszer

A C-vitamin fontos szerepet játszik az erős immunrendszer fenntartásában, ám a citromos vízben sokkal több hasznos tápanyag található. A kálium például nagyon jót tesz a keringési rendszernek, emellett pedig javítja az idegi és agyi funkciókat. A citromban ezeken kívül van egy szaponin nevű kémiai összetevő is, amely antibakteriális tulajdonságokkal rendelkezik.

Fokozott súlyvesztés

A lúgos étrend bizonyítottan hatékony a pluszkilók ledolgozásában, éppen ezért fontos, hogy egy diéta során egy pohár citromos vízzel kezdd a napjaid. A citrom nagy mennyiségben tartalmaz pektin rostot, ami nem csak eltelít, hanem segít kordában tartani a különböző ételek utáni sóvárgást is.

Frissebb lehelet

Nem kell órákat vagy napokat várnod, hogy megmutatkozzanak a citromos víz előnyei, hiszen már az első kortytól kezdve frissebbé teszi a leheleted, ezen kívül képes enyhíteni fogfájást és a fogínygyulladást is. Tartsd azonban észben, hogy a savas ételek és italok károsíthatják a fogzománcot, ezért moss mindig fogat még mielőtt lehúznád a reggeli nedűd és soha sem közvetlenül utána.

Megnövekedett energiaszint

Bár nincs akkora ereje, mint a koffeinnek, a citrom képes stabilan tartani az energiaszinted egész napon keresztül, vagyis a kávéval ellentétben, nem fáradsz ki délre a fogyasztása után.

Székrekedés leküzdése

A reggeli citromos víz fokozza a bélműködést, ezáltal pedig felgyorsítja az anyagcserét. Ha tehát székrekedéssel küzdesz, akkor igyál meg minden nap egy pohár langyos citromos vizet és hamarosan búcsút inthetsz a problémádnak.

betöltés...