Így él most a győri hajléktalanból lett lottómilliomos házaspár

Bárkire rákacsinthat a szerencse.

Győr – Akár 12 milliárd forintot is kaszálhat, aki elviszi a Jackpotot az Eurojackpot nevű lottójátékon, amelynek köszönhetően már 157-en milliomossá, egy ember pedig milliárdossá vált hazánkban.

Mindenkinek megvan az esélye a nyereményre, csakúgy, mint 2013-ban Andraschek Lászlónak és feleségének, akik hajléktalanként 636 millió forintot nyertek a Skandináv lottón. Most nemcsak jó tanácsokkal látták el a jövő nyerteseit, de azt is elárulták, mi történt velük az elmúlt időszakban.

– Jól vagyunk – kezdte Andraschek Lászlóné, Anikó. – Jelenleg egymásra koncentrálunk. A férjem most ünnepelte józanságának harmadik évfordulóját – árulta el az asszony. Legutóbbi ottjártunkkor Anikó kénytelen volt bezárni veszteséges kávézóját a több mint egymillió forintos adótartozás miatt.

– A lányom egy évvel ezelőtt elvált, mind a négy unokám elkerült Győrből. Őket azóta sem láttam. Ezt azóta sem tudtam feldolgozni, hiányzik a nagy zsivaly. Bár bioszolá­riumok megnyitását terveztem, új vállalkozásba mégsem vágtam bele. Az ingatlanbevételekből és a kávézó kiadásából élünk, amely jelenleg látványcukrászdaként működik – árulta el Anikó.

Mint azt tavaly márciusban megírtuk, akkor nagyjából 1 millió forint körül mozgott az öt lakás kiadásából származó állandó havi bevételük. Jelenleg négy lakást és az üzletet adják ki az Audi gyárának vonzáskörzetében.

– Befektetni mindenképp megéri, ha nyerünk. Hogy kinek mi sikerül, azt az idő igazolja, de olyasmivel érdemes foglalkozni, amihez értünk, vagy nem kell különösebb szakértelem hozzá. Az ingatlan mindig jó befektetés – summázta az asszony. Hozzátette: ilyen lehetőség többnyire egyszer adódik az életben, épp ezért aki nyer, annak meg kell élnie a vá­gyait, továbbá meg kell tanulnia nemet mondani.

– Nagyon nehéz, de nem lehet mindenkinek segíteni, a szeretteinknek sem. Sokan ilyenkor érdekből keresnek fel. Amit viszont mindenképpen tegyünk meg, ha nyertünk, hogy bakancslistát készítünk. Az enyém nagyon hosszú. Házam és tyúk­jaim már vannak, de még sosem ültem repülőn. A pánikbetegségem miatt ez nem mostanában történik majd meg, de tervben van. Idén a férjem ül repülőre és utazik el a testvéréhez Kanadába, majd utána együtt visz minket a sofőrünk Horvátországba és Erdélybe – mesélte Anikó, aki a férjével a mai napig lottózik. Heti szinten játszanak, az 5-ös, a 6-os és a Skandináv lottón, valamint az Eurojackpoton is, amely egyre népszerűbb hazánkban.

Idén átlagosan heti 581 ezer alapjáték érkezett be a Szerencsejáték Zrt.-hez, ami heti 383 millió, havi összesítésben pedig 1,53 milliárd forintos forgalmat generált. A pénteki sorsolás várható főnyereménye 16,5 milliárd.

5,09 milliárdot kaszált a legszerencsésebb magyar

Az Eurojackpot főnyereményére 1:95 millióhoz az esély. A játékon az eddigi legszerencsésebb magyar 5,09 milliárd forintot kaszált 2015-ben, amely nyereménnyel megdöntötte a 2003-as ötöslottórekordot, amelynek gazdája 5,04 milliárd forintot tudhatott magáénak.

betöltés...