Ennek a 6 gyakorlatnak köszönhetően már egyáltalán nem fáj a hátam!

Végezd el az alábbi 6 gyakorlatot, hogy megszűnjön a hátfájásod!

Mivel egyre több időt töltünk ülve, és keveset mozgunk, ezért nagy az esélye annak, hogy pár év múlva hátfájásokkal kell majd szembenéznünk.

Most viszont itt van 6 gyakorlat, ami éppen ezen probléma megszüntetését, kezelését szolgálja. Lássuk, mit kell tennünk.

1. Nagy csillag

Ahogyan az alábbi ábrán is látjuk, miután hazaértünk a munkából, és a több órás ülésből, feküdjünk hanyatt, karjainkat tárjuk szét. Közben a csípőnket fordítsuk ki balra, de a felső testünk maradjon ugyanabban a pozícióba.

10 másodpercig tartsuk így magunkat. Ezután a csípőnket, lábainkkal együtt fordítsuk jobbra, majd tartsuk magunkat abban a pozícióban, szintén 10 másodpercig.

2. Lefektetett kő

Szükség van egy székre, amelyre fel kell tenni a lábakat, miután hanyatt feküdtünk, ezt láthatjuk az ábrán is. Ez a gyakorlat hozzájárul az egész szervezet vérkeringésének javításához, miközben a hát izmai pihenhetnek, megszabadulhatnak a feszültségtől.

3. A rugalmas kígyó

A gyakorlat lényege, hogy a hátgerincünket megnyújtsuk, megmozgassuk, megőrizve rugalmasságát. Ez egyben egy jóga pozíció is. Feküdjünk hasra, majd a karunkkal nyomjuk hátra magunkat, hogy a gerincünk meghajoljon, de közben a lábaink kinyújtott pozícióban kell maradjanak. Az a jó, ha érezzük a gerincünk feszülését. Pár másodpercig maradjunk így.

4. Embrió póz

Édesanyánk hasában érezhetjük magunkat. Feküdjünk hanyatt, húzzuk fel a térdeinket a mellkasunkig, majd kulcsoljuk át a karunkkal. Maradjunk így pár fél perctől akár egy percig.

5. Szög pozíció

Érdemes beszerezni egy jóga labdát, vagy egy ábrán látható erőgépet. A lényeg, hogy rádőljünk a labdára, vagy gépre, a karjainkat összekulcsoljuk, és pár másodpercig ebben a bizonyos szög pozícióban maradjunk.

6. Keresztbetett lábak

Feküdjünk hanyatt, majd az egyik lábunkat hajlítsuk be, ahogy az ábrán is látható, a másikat pedig rakjuk át azon, amelyiket behajlítottunk, és amelyet közben a kezünkkel tartunk. Pár másodperc múlva ismételjük meg a gyakorlatot, felváltva a lábakat.

betöltés...