Csodálatos frizurát varázsoltak a depressziós tininek, aki évek óta nem nyúlt fésűhöz

A kamasz annyira értéktelennek érzi az életét, hogy teljesen elhanyagolta magát. A fodrász azonban nem volt hajlandó leborotválni a haját, ahogy azt ő kérte.

Kayley Olssonnak nagy kihívással kellett szembesülnie fodrásztanulóként, amikor egy 16 éves tinédzser régóta ki nem fésült, már-már raszta haját kellett helyrehoznia. A fiatal vendége arra kérte, hogy teljesen nyírja le a haját, mondván nem tudja már kezelni. De a 20 éves waterlooi fodrásznak ez eszébe sem jutott.

A tinédzser évek óta komoly depresszióval küszködik, ezért sokszor a szobájából is csak azért merészkedik ki, hogy a mosdóba menjen. Annyira értéktelennek érzi az életét, hogy teljesen elhanyagolta magát, a haját pedig egyáltalán nem is fésülte. Kayley és tanuló kolleganője, Mariah Wenger addig-addig dolgoztak a lány haján, ameddig egy csodálatos frizurát nem varázsoltak neki.

.

2 napon keresztül összesen 13 órát töltöttek azzal, hogy kifésüljék a kamasz derékig érő haját, majd egy kis hajvágással és festéssel gyönyörűbbé tegyék őt.

“Rögtön tudtam, hogy amennyire csak lehet, meg kell tartanunk a haját. A borotválás volt az utolsó, amire gondoltunk, egyikünk sem akarta megtenni” – mondta a kétgyermekes Mariah a BBC-nek.

Mariah elmondása szerint ő maga is depresszióban szenvedett gyermekei születése után, ezért abszolút átérezte a lány helyzetét.

“Tudtam, milyen, ha értéktelennek érzi magát az ember – egy gyerek sosem szabadna, hogy így érezzen. Tudtam, hogy segítenem kell neki, ahogy nekem is segítettek az emberek. Mindannyian megérdemeljük, hogy szépnek érezzük magunkat.”

A nevét elhallgató diáklány végül boldogan távozott a szalonból és hozzátette, hogy az iskolai fotózáson most már biztosan mosolyogni fog. Kayley kitette történetét a Facebook-oldalára, idáig több, mint 67.000 ember osztotta meg. A fodrász célja az volt, hogy felhívja a figyelmet a mentális egészség fontosságára, illetve arra, hogy a szülők felelősséggel tartoznak gyermekük jóléte iránt.

https://www.facebook.com/kayley.olsson/posts/10203547557804822

betöltés...