Bámulatos egyiptomi szőrtelenítési módszer

Már az ókorban figyelmet fordítottak a nők a szőrtelenítésre, de mivel a szépségipar még nem volt túl fejlett, ezért maguk készítettek szőrtelenítőt, amiben az a bámulatos, hogy egyszerű, olcsó és természetes.

Ezzel a módszerrel a fájdalom jelentősen kisebb, mint a hagyományos gyantánál. Rendszeres használatával csökkennek a szőrszálak és vékonyabbak lesznek. Ez a szőrtelenítési módszer közvetlenül a szőrtüszőre hat, így megakadályozza a szőrszálak növekedését. A bőr simább és puhább lesz tőle, allergiás reakciót nem vált ki és nem hagy ragadós érzést a bőrön, mint a gyanta.

Hozzávalók:

1/4 csésze citromlé (friss)

1/4 csésze víz

2 csésze cukor

Elkészítése:

Keverjük jól össze a hozzávalókat és tegyük egy mélyebb edénybe, 4 – 5 percen át főzzük. Amikor elkezd forrni, vegyük le a tűzről, öntsük át egy másik tálba, ami lehetőleg fém legyen. Kicsit hagyjuk kihűlni, amíg rágógumiszerű állapotú nem lesz.

Mielőtt elkezdenénk a szőrtelenítést győződjünk meg róla, hogy a bőrünk nem zsíros. A szőrszálak ne legyenek hosszabbak 5 mm – nél. Vigyük fel a szőrös testrészre a cukorgyantát a növéssel megegyező irányban, majd a végétől ellentétes irányban húzva távolítsuk el.

Az első használatot egy követően valószínű 1 – 2 nap múlva meg kell ismételni a módszert, de a következő alkalom már csak egy hónap múlva lesz esedékes. Ezzel a szőrtelenítővel nyugodtan szépíthető a bikinivonal is, arra az egyre kell figyelni, hogy használata után vízzel le kell öblíteni az érintett testrészt.

betöltés...