Egyre valószínűbb: vércsoportodtól függhet, miben fogsz megbetegedni

A szüleinktől örököljük, kivédeni sajnos nem lehet.

Minél több kutatást végeznek ezzel kapcsolatban, egyre valószínűbb, hogy a vércsoportunk határozza meg, milyen betegségre vagyunk hajlamosak, illetve mely nyavalyák fognak elkerülni bennünket.

Négy vércsoport van: A, B, AB és 0.

1. Memóriaproblémák
Kockázati csoport: AB. Agyunk és érrendszerünk működése szorosan összefügg. Az AB vércsoportba tartozók hajlamosabbak a memoriaproblémákra, nyelvi zavarokra és gyakrabban jelentkezhetnek náluk koncentrációk problémák. Ennek egy fehérje lehet az oka, amely a sebek gyógyulásáért felelős. Amikor a fehérje működésbe lép, kevesebb jó minőségű vér jut az agyba, s ettől annak hatékonysága romlik.

2. Hasnyálmirigyrák
Kockázati csoport: a nulláson kívül mindegyik
A nullás vércsoportúak esetében alacsony a kockázata annak, hogy hasnyálmirigyrák alakul ki náluk. Az A és B vércsoportúak vérsejtjei ugyanis olyan antigéneket hordoznak, amelyek segítik egy, a rák kialakulásában szerepet játszó baktérium szaporodását, míg a nullásoknak nincsenek ilyen antigénjeik.

3. Szívbetegség
Kockázati csoport: AB
Az AB vércsoportba tartozók 23 százalékkal hajlamosabbak a szívbetegségre, mint a nullások. Ebben a magasabb koleszterinszintnek és vérnyomásnak lehet szerepe.

4. Stressz
Kockázati csoport: A
A vércsoport határozza meg, hogy a különböző típusúak hormonjainak milyen magas a szintje a vérben. Az A csoportúak esetében magasabb a kockázat, hogy vérükben megnő a kortizol, azaz a stresszhormon szintje. E probléma megoldására az orvosok stresszoldó testedzést javasolnak, amilyen a jóga vagy a tajcsi.

betöltés...