Egyél meg öt diót, várj négy órát, és ez történik a testeddel!

Tenni szeretnél valamit az egészségedért? Nem tudod, hol fogj neki? Segítünk!

Teljesen mindegy, hogy az egészséges életmódra szavazol-e, vagy inkább a bűnös élvezeteknek élsz, vannak olyan apró trükkök, amikhez nem szükséges túl nagy erőfeszítés, de mégis segítenek neked egészségesebbé válnod.

Az összes ezzel kapcsolatos kutatás kimutatta, hogy egy marék dió megevésével már nagy valószínűséggel megvédheted a szíved a komolyabb szívbetegségekkel szemben. A kísérletek eredménye szerint egy maréknyi dió elfogyasztása után akár négy órával csökken a magas koleszterinszint, a véredényekre pedig pozitív hatással van.

“Hihetetlen, hogy már négy nap diófogyasztás után ilyen jó eredményeket lehet elérni,” mondja Dr. Penny Kris Etherton.

Nem csak napjainkban végeznek ezzel kapcsolatban “kísérleteket”. Az ókori rómaiak úgy tartották, hogy a diófélék fokozzák a szexuális vágyak. Olyan mértékben hittek ebben, hogy a friss házaspárokat rizs helyett azzal dobálták meg a szertartást követően. Mindezek fényében hogy tudnád kihagyni ezt az ételt a diétádból?

Ha unod magában a diót, ne búsulj. Annyi féle reggelibe, ebédbe és vacsorába bele tudod csempészni. Például reggelire ledarálhatod, és eheted a joghurtos müzlidben, vagy hasonlók. Mi csak ajánlani tudjuk, hiszen nagyon egészséges!

Ha tetszett, ne felejtsd el megosztani!

betöltés...