Így szabadulj meg a fogkőtől természetesen, fogorvos nélkül, fillérekből!

A szájüregben megtelepedő baktériumok, a nem megfelelő fogápolás következtében, egy idő után a fogak felületén kellemetlen fogkövek keletkeznek. Ezektől érdemes minél hamarabb megszabadulni, ugyanis olyan komoly betegségeket, mint a fogínygyulladás, vagy fogvesztés okozói lehetnek.

Érdemes évente egyszer ellátogatni a fogorvoshoz, és ezen túl törekedjünk a megfelelő fogápolásra. Távolítsuk el természetes módon a szájban levő baktériumokat.

1. Porrá zúzott dióhéj

Hozzávalók: 30 gramm dióhéj por, víz.

Alkalmazás: keverjük el a dióhéj port annyi vízzel, hogy hígabb massza keletkezzen. Forraljuk 15 percig, majd hagyjuk kihűlni. Tegyünk belőle a fogkefére, és naponta 2-3 alkalommal mossunk ezzel fogat óvatosan.

2. Napraforgómag

Hozzávalók: 4 teáskanál napraforgómag, 4 teáskanál lime virág, 1 liter víz.

Alkalmazás: egy nagy edényben keverjük el a hozzávalókat, fedjük le, és hagyjuk állni fél órán keresztül. Minden étkezés után ezzel a keverékkel mossunk fogat.

3. Almaecet

Hozzávalók: almaecet

Almaecet: vegyünk be a szájunkba egy teáskanál almaecetet, majd öblögessünk vele. Ezután mossunk fogat, és öblítsük ki a szánkat alaposan vízzel. Ezt a kezelést egy hétnél tovább nem szabad alkalmazni, mivel károsíthatja a fogzománcot.

4. Hegyi üröm főzet

Hozzávalók: 3 evőkanál hegyi üröm levél, 4 dl bor.

Alkalmazás: keverjük el a hozzávalókat, fedjük le, és várjunk néhány órát. Majd szűrjük le, és mossunk ezzel fogat.

5. Szódabikarbóna

Hozzávalók: szódabikarbóna

Alkalmazás: miután benedvesítettük a fogkefét, szórjunk rá szódabikarbónát, és ezzel mossunk fogat. Vigyázzunk, hogy a fogzománc ne sérüljön, csak óvatosan, és rövid ideig alkalmazzuk.

betöltés...