10 okos trükk, hogy vékonyabbnak tűnj a fotókon

Valamiért a fotók sokkal kövérebbnek mutatnak, mint amilyenek valójában vagyunk. Adunk pár tippet, hogy eltűnjön a képzeletbeli súlyfelesleg!

A 45 fokos póz

Mielőtt még félreértenéd, nem a hőmérsékletednek kell 45 fokosnak lennie, hanem a tested által bezárt szögnek. Amikor szemtől szemben állsz a kamerával, akkor a lencse teljes szélességben lekap, ha azonban felveszel egy 45 fokos szöget, jóval vékonyabbnak tűnhetsz.

Karok magad mellett? Soha!

Ha fotózzák őket, sokan reflexből leeresztik maguk mellé a karjaikat, pedig ezzel csak azt érik el, hogy kövérebbnek látszanak a felvételen. Lefaragnál néhány kilót az alakodból? Mielőtt kattanna a fényképező gombja, tedd csípőre a kezed és engedd le a vállad.

Az egyenes hát varázsa

Aki kihúzza magát, annak nemcsak a tartása lesz szebb, de a fotókon is vékonyabbnak fog tűnni. Állj egyenesen, engedd le a vállaidat, a mellkasodat nyomd ki – mikor fényképeket válogatsz Facebookra, hálás leszel.

Állakat fel!

Nem is tudod elképzelni, hogy slankít egy szép állvonal! Ints búcsút a dupla tokának, rövid nyaknak és nagy arcnak: emeld fel a fejed és úgy fogsz festeni a képeken, akár egy topmodell.

Nyelvet ki!

Talán furcsán hangzik, de ha szexisen, ugyanakkor visszafogottan kitolod a nyelvedet, akkor vékonyabbnak látszol. Az ok egyszerű: a mozdulattól kicsit megfeszülnek az áll alatti izmok, vagyis nem a tokádé lesz a főszerep a fényképeken.

Keresztezz a bokáknál

Keresztezd a lábaidat a bokáknál ahelyett, hogy a térdeidnél tennéd ugyanezt, és le leszel nyűgözve az eredménytől. Ez a póz ugyanis nyújtja a tested, ráadásul az arcodra irányítja a figyelmet.

Inkább elöl, mint hátul

Ha ülő kép készül rólad, törekedj arra, hogy a szék szélén csücsülj ahelyett, hogy hátracsúsznál. Utóbbi esetben a tartásod görbe lesz, szinte szétfolysz, így esélyed sem lesz arra, hogy jól nézz ki a felvételen.

Alulról annyira nem jó ötlet

Ha a fényképész a vesztedet akarja, mindenképpen alulról fog fényképezni, innen ugyanis még Cindy Crawford is úgy néz ki, mint akinek világéletében dupla toka csúfította el az arcát. Kérd meg a fotóst, hogy igyekezzen felülről lekapni, az a szög ugyanis lefaragja rólad a kilókat – legalábbis a felvételen.

Hanyagold az erős színeket

Biztosan hallottad már, hogy a fekete karcsúsít a legjobban. Ez persze nem azt jelenti, hogy nem hordhatsz színeket anélkül, hogy túlsúlyosnak hinnének a fotóid alapján. Bármilyen sötét árnyalattal elérheted ugyanazt a pozitív hatást! Arra is érdemes figyelned, hogy visszafogott színeket válassz és hanyagold a mintás, feliratos darabokat.

A szabás is fontos

Van valami, ami még a ruhák színénél is fontosabb: a szabás. Ha bő lebernyegekben, fazontalan nadrágokban, slamposan pózolsz, ne várd, hogy bárki is csinosnak higgyen. Figyelj oda, hogy az alakodhoz passzoló öltözékben kapjanak le: különösen szerencsések a mell alatt húzott, derekat, csípőt kiemelő szettek, amik az alakod vékonyabb részeit emelik ki.

betöltés...