Ismerd meg ezt a 6 új zseniális fokhagyma felhasználási módszert! Egyik jobb, mint a másik!

A fokhagymával kapcsolatosan az emberek általában két táborra oszlanak. Vannak, akik állandóan fokhagymát ennének, mások pedig, mivel igen erőteljes illata van, jó messzire elkerülik inkább. Az biztos, hogy nem lehet bárhol, és bármikor fogyasztani, de amennyire csak tudjuk, rendszeresen iktassuk be étrendünkbe.

A fokhagyma 6 felhasználási módja!

1.Pattanások ellen

Mivel kissé kellemetlen szaga van a fokhagymának, akkor tudjuk a pattanások ellen használni, ha legalább 2-3 órán keresztül otthon tudunk maradni. Nyomjunk szét egy cikk fokhagymát, és a friss lével kenegessük át az arcunkat. A már kialakult pattanásokat egy kicsit jobban kenjük be. Maradjunk így 15 percen keresztül, majd mossuk le alaposan langyos vízzel. A makacsabb pattanások ellen naponta többször is elvégezhetjük a kezelést.

2.Gombás fertőzések ellen

10 cikk fokhagymát zúzzuk szét, keverjük el egy kevés olívaolajjal, majd ezzel az erős keverékkel kenegessük be a lábgombás területet. Húzzunk egy vékony pamut zoknit, és maradjunk így legalább fél órán keresztül. A gombás fertőzés ellen 1 liter víz, és 10 cikk fokhagyma keverékéből készíthetünk főzetet is. Töltsük egy lavórba, áztassuk bele a lábunkat.

3.Fogfájás ellen

Tisztítsunk meg egy cikk foghagymát, vágjuk félbe, és helyezzük a fájós fog mellé az ínyre. Jól szorítsuk oda. A fájdalom rövid időn belül enyhülni fog, majd elmúlik.

4.Szálka eltávolítására

Ha szálka, vagy tövis ment a kezünkbe, tegyünk rá apróra vágott fokhagymát, kössük le. Hagyjuk így egy órán keresztül, és a szálka magától ki fog jönni.

5. Ablak repedésre

Ha egy nagyon kis repedés lett az ablakra, és nem akarjuk, hogy tovább nőjön, óvatosan dörzsöljük be egy cikk fokhagymával. Közben nyomjuk meg, hogy lé is jöjjön ki belőle.

6.Immunerősítő, megfázás ellen

Ebben az influenzás időszakban a fokhagyma lehet az egyik legjobb természetes gyógyszerünk. A kínai orvoslás szerint a legjobb, ha reggel ébredés után egy cikk fokhagymát veszünk a szánkba, és azt szopogatjuk. Hagyjuk, hogy a nyálunk kioldja belőle a hasznos tápanyagokat. Ezek bejutnak a vérbe, és megtisztítják az ereket, és a méreganyagoktól is megszabadítanak. A fokhagyma segítségével a szájüregünk egészségéről is gondoskodhatunk, megelőzhetjük a fogínyproblémákat. Miután befejeztük ezt az eljárást, mossunk fogat, és a kellemetlen szag semlegesítse érdekében, rágjunk el egy szem kávét, vagy egy kevés friss petrezselymet.

Miért hasznos még a fokhagyma?

  • megtisztítja a vért, csökkenti a koleszterinszintet
  • serkenti az étvágyat
  • védelmet nyújt az influenza, és a légúti megbetegedések ellen
  • erősíti az immunrendszert
  • tisztítja a bőrt
  • vese-és húgyhólyag betegségek ellen
betöltés...