Így távolíthatod el a tűzhely fogantyújáról a zsírlerakódást, anélkül, hogy vegyszereket használnál!

Bármennyire is vigyázunk, a tűzhely fogantyúja egy idő után zsíros lerakódásokkal lesz tele. Ha nem töröljük le idejében, rászárad, ráég, és sokkal nehezebb lesz megszabadulnunk a pecsétektől. A boltban erre a célra számos vegyszert árulnak, azonban mi most egy sokkal környezet-barátabb és hatékonyabb módszert mutatunk.

Életünk során számos vegyi anyagot tartalmazó szert használunk, legyen az kozmetikum, vagy akár tisztítószer, sampon, szappan, mosogatószer stb. A vegyszerek a bőrünkön keresztül felszívódva, mind a szervezetünkbe kerülnek, lerakódnak, és egy idő után számos betegség okozói lehetnek. Amennyire csak lehet óvakodjunk a vegyszer tartalmú háztartási szerektől. Manapság már számos természetes alapanyagot tartalmazó megoldás létezik. Az alábbi módszer a vártnál sokkal jobb eredményt mutat. Próbáljuk ki.

Hozzávalók:

  • fültisztító pálcika
  • fogkefe
  • 1 csepp ánizs-ammónia

Alkalmazás:

  1. Mártsuk bele a fültisztító pálcikát az ánizs-ammóniába.

  2. Itassuk át vele a fogantyún levő zsírosabb felületeket.

  3. Ha a zsíros lerakódás erősen rá van égve a fogantyúra, dörzsöljük át egy erősebb sörtéjű fogkefével, vagy egy tiszta mosogatószivaccsal.

  4. A művelet közben ajánlatos védőkesztyűt használni.

Ezt a műveletet ajánlatos a hétvégi, vagy az ünnepi főzések után alkalmazni, mert ilyenkor van a kályhának legnagyobb szüksége egy alapos tisztításra. A foltokat jó, ha azonnal letöröljük, ne halogassuk sokáig, mivel minden egyes használatkor újra és újra ráég a kályhára. Próbáljuk ki ezt a tisztítási módszert, és ajánljuk ismerőseinknek is.

betöltés...