A nő kifizeti a hajléktalan telefonszámláját. 2 órával később alig hisz a szemének, olyan üzenetet lát a mobilján

A nő vezetés közben látja meg az út szélén táblát tartó férfit: „Túl régóta vagyok munkanélküli. Tudna segíteni?” De, hogy mi kerekedik ki a történetből, azt egyikük sem sejtette.

„Ma láttam egy férfi az út szélén, táblát tartva.  Odamentem hozzá, adtam neki egy névjegykártyát, és megkérdeztem, miben tudnék segíteni.

Elmondta, hogy néhány hónappal ezelőtt elbocsátották, és most azért küzd, hogy a lábát a föld fölött tartsa. Kilakoltatták, és most nagyon kellemetlen neki, hogy az út szélén áll és kéreget, de meg kell tennie, mert csak így tudja kifizetni a mobiltelefon számláját, mert csak azt megnézve tudja meg, ha felvették valahová.

Többször is elmondta, hogy soha nem volt lusta, mindig becsületesen dolgozott – húsz évig volt a legutóbbi munkahelyén. Egyszerűen csak kicsúszott a lába alól a talaj, és kimerítette a tartalékait is.

Nagyon fáj neki, amikor az emberek kiszólnak az autóból, hogy „lusta tróger, keress munkát!”. Az utóbbi időben több mint húsz önéletrajzot adott be, de még csak választ sem kapott rá.

Aztán most kikapcsolták a mobiltelefonját is, így esélye sincs arra, hogy megtudja, valahová felvennék-e.

Arra gondoltam, hogy nem minden hajléktalan lusta és drogfüggő, ezért úgy döntöttem, elviszem egy automatához, és rendezem a számláját. Nem is csak az elmaradást, hanem két havi díjat előre. Sírva fakadt.

Elvittem ebédelni, s közben, amint a telefon újra működőképes lett, SMS-t kapott. Felolvasta. Az egyik munkahelyre felvették, azt írták 2 hét múlva kezdhet.

Két órát töltöttem Richarddal, és most barátok vagyunk.”

betöltés...