22 kép, ami megmutatja, hogy a gének valami elképesztő dolgokra képesek!

22 olyan képpárt mutatunk, amikről azt hihetnéd, hogy ugyanaz az ember van mindkét képen, valójában pedig ősök és leszármazottjaik hasonlítanak valami elképesztő módon egymásra.

Már fiatalkorban tudjuk, hogy a géneknek nagy szerepe van abban, hogy felmenőinktől milyen külső és belső tulajdonságokat örököltünk. (Nyugi, nem megyünk át biológia órába, azt meghagyjuk az unalmas tankönyveknek.) Mindenki hasonlít többé-kevésbé valamelyik, vagy éppen mindkét szülőjére, de a következő válogatás nézegetése közben tényleg leesett az állunk. Az egy dolog, hogy apa és lánya a megtévesztésig hasonlít, de van itt olyan dédszülő-dédunoka páros, ahol szinte félelmetes a hasonlóság.

Nem vagyunk az örökléstan nagy tudósai, lehet hogy ezért lepődünk meg ezeken a képeken. De laikusként és szakértőként nézve is csodálatosak ezek a képek, az tuti. 🙂

Nagymama és unokája

Dédapa és dédunoka

Na, itt a két tojás! Anya és lánya 🙂

Nagymama és unokája!

Kettejük között NÉGY generáció a különbség!

Apa és fia

Apa és kislánya 🙂

Apja-fia

Még egy apa-fia páros 🙂

Déd-dédnagynéni és déd-déd-unokahúg (lehet, hogy rosszul írtuk, a lényeg, hogy kettejük között a kapcsolat: a bal oldali asszony a jobb oldali lány egyik nagyszülőjének a nagynénje.)

Apa és kislánya 🙂

Apa-fia és apa-fia 🙂

nagymama és unoka

Anya-lánya. Gyönyörűek!

Apa-fia. Le se tagadhatnák egymást 🙂

Anya és lánya

Még egy anya-lánya páros 🙂

Apa és lánya

Nagyapa és unoka

Anya-lánya

Apa és lánya. Halálian cukik!

Három generáció egy képen!

betöltés...