10 dolog, ami veled is megesik, ha fiatalabbnak látszol a korodnál

Ha neked is babaarcod van, akkor sokat fogsz bólogatni listánk olvasása közben.

1. A munkahelyeden minden alkalommal, amikor belép egy idegen, megkérdezi tőled, hogy van-e itt valaki, aki itt dolgozik. Mert te csakis látogatóba jöhettél, hiszen túl fiatal vagy hozzá, hogy itt dolgozz.

2. Máig megesik, hogy vezetékesen, vagy kaputelefonon megkérdezik tőled, “És otthon van az anyukád vagy az apukád?” Hellóó, lassan én vagyok az anyuka!!

3. Sohasem jut eszedbe személyi nélkül szórakozni menni, mert  tízből kilencszer elkérik. Persze az elkerekedő tekintetek kárpótlást jelentenek!

4. Mindig, amikor megjelensz valahol a 15 éves ismerősöddel vagy kishúgoddal, és szóba kerül a korotok, kivétel nélkül őt tippelik az idősebbnek, téged pedig úgy egy évtizeddel fiatalabbnak. Ha már van gyereked, senki nem hajlandó elhinni, hogy az anyukája vagy és nem a nővére. Rosszabb esetben megesett leányanyának néznek, ez mondjuk kissé frusztráló tud lenni.

5. „Majd negyvenévesen hogy fogsz örülni ennek!” – teszik szóvá minden egyes alkalommal, amikor panaszkodsz. Igen, kösz, addig meg valahogy megpróbálom elérni, hogy az állásinterjúkon vagy a munkahelyemen komolyan vegyenek.

6. Ha nálad 12 évvel fiatalabb kamasz csoporttal mész kirándulni, ott sem lógsz ki a sorból, ami néha jól jön, például amikor beslisszolhatsz velük csoportos belépővel valahova. És persze simán ki tudod  dumálni magadat, hogy diák vagy, csak nincs nálad az igazolvány… csak nézzen rád, hát még iskolás vagy!

7. Amikor kiderül rólad, hogy már nem jársz suliba, néha megkérdezik tőled, hogy miért döntöttél úgy, hogy érettségi után nem tanulsz tovább. Helló, 25 vagyok és igazából már két diplomám is van…

8. Amikor azt hiszik rólad, hogy hazudsz a korodról. Hát persze, valójában 16 éves vagyok, csak szeretem 26-nak hazudni magam és még egy kamu munkahelyre is bejárok minden nap!

9. Ja, és persze ott van az ismerkedés is: amikor flörtölni próbálsz valakivel, és tininek néznek. Vagy a célszemély meg pont idősebbnek tűnik a koránál, és nagy a meglepetés, amikor rájöttök, hogy több mint 10 év van közöttetek.

10. És ha már ismerkedés! Amikor mindig azt mondják rád, hogy aranyos, meg cuki vagy, miközben te démon szeretnél lenni, meg a végzet asszonya. Talán majd hatvanévesen!

betöltés...