Még az orvosok is ajánlják ezt a csodás keveréket! Megakadályozza a szívrohamot, csökkenti a koleszterinszintet és erősíti az immunrendszert!

És ez még csak a jéghegy csúcsa. Emellett még számos betegségre jó.

A méz hatalmas előnyöket kínál az egészségre nézve. Az emberek szerte a világon használják különböző célokra, és sokféleképpen. Vannak, akik reggel a csésze mellé fogyasztják, vannak, akik kenyérre kenik, és vannak,  akik vízbe elkeverve isszák meg. Bárhogy is fogyasztják, egészséges!

Ha azonban meg szeretnénk sokszorozni a hatását, keverjük össze fahéjjal! Évezredek óta használták már ezt a remek kombinációt – a görögök az élet meghosszabbítására, az egyiptomiak a „rossz” sebek kezelésére. Napjainkban pedig a modern orvostudomány is elfogadja áldásos hatását.

Nézd meg, milyen betegségekre használhatod a méz és fahéj együttes erejét!

Artritisz: Az ízületi kopásban (és fájdalomban) szenvedő betegek reggel, délben és este 1 pohár (250 ml) meleg vízbe tegyenek két evőkanál mézet és 1 csapott evőkanál őrölt fahéjat. Rendszeres fogyasztásával még a krónikus artritisztől is megszabadulhatnak a betegek.

Szívbetegség és koleszterin: Lekvár helyett kenj a kenyérre fahéjjal elkevert mézet, és fogyaszd rendszeresen. 2 evőkanál mézet és 3 teáskanál őrölt fahéjat keverj össze 2 dl forró vízzel. Két órán belül már 10 százalékkal csökkenti a koleszterinszintet. Ha naponta háromszor fogyasztod, a krónikus magas koleszterinszinted is le tudod csökkenteni.

Csökkenti a koleszterinszintet, és az infarktus ellen is véd. Ezen kívül könnyíti a légzést és erősíti a szív munkáját. A méz és a fahéj visszaadja az erek rugalmasságát.

Hólyagfertőzés: 1 pohár langyos vízbe tegyél 2 evőkanál mézet és 1 evőkanál törött fahéjat. Megszünteti a húgyhólyag és a húgyutak fertőzését.
Fogfájás: Még a legerősebb fájdalmat is csökkenti az 5 evőkanál méz és 1 evőkanál őrölt fahéj keveréke. Naponta háromszor tegyél a fahéjas mézből a fájós fogara. A fájdalom hamar elmúlik.

Nátha, megfázás: Ha gyakran megfázol, három napon keresztül naponta háromszor egyél 1 evőkanál mézet és negyed evőkanál őrölt fahéjat. Nemcsak a megfázást gyógyítja meg, hanem a köhögéstől is megszabadít, a légcsövet is megtisztítja.

Immunrendszer erősítése: A méz és a fahéj rendszeres fogyasztása erősíti az immunrendszert, védi a szervezetet a vírusok, baktériumok ellen. Rendszeres használata erősíti a fehér vérsejteket a baktériumokkal és a vírusokkal folytatott harcban.

Fogyás: Igyál mézes-fahéjas italt reggel éhgyomorra fél órával a reggeli előtt, valamint este lefekvés előtt. Rendszeres fogyasztása csökkenti a súlyt, és még akkor is megakadályozza a zsír lerakódását, ha nagyon zsíros ételeket fogyasztasz.

Krónikus fáradtság: A testi erőt legjobban, a mézben lévő cukor regenerálja. Ha délután három óra körül fogyasztod el ilyen italt, egy héten belül helyreáll a szervezet vitalitása.

Gyomorsav ellen: 1 evőkanál fahéj 2 evőkanál mézzel keverve megakadályozza a gyomorsav túlzott termelődését.

betöltés...