Neked is van ilyen a füleden? Ezt jelenti!

Azt hitted, hogy nem jelent semmit? Csak figyelj!

Az apró részletekből is következtetni lehet egy-egy nagyobb problémára. Nem is gondolnál egy ilyen semmiségre, pedig nagy jelentősége lehet. Nézd csak meg a tükörben a fülcimpádat!

Látsz rajta esetleg a képen lévőhöz hasonlító, kis vágást? Az orvosok ezt Frank’s sign (Frank jele) névvel illetik, és kardiológiai problémákat is jelezhet, pontosabban összefüggésbe hozták bizonyos kardiovaszkuláris betegségekkel, illetve az érelmeszesedéssel.

A Frank jelének névadója Dr. Sanders T. Frank, a híres tüdőgyógyász, aki először felismerte ezt a kis jelet. Természetes, hogy idővel a fülcimpa ráncossá válik, azonban ez egy látható, mély bemélyedés, ami összetéveszthetetlen a ránccal, és általában meghatározott iránya van, amit a képen is láthatsz.

Nem is gondolnád, de ez az apró szépséghiba akár szívbetegségek kialakulását is jelezheti! 2006-ban, illetve 2012-ben több kutatást is, ami alatt rengeteg tünetmentes embert megvizsgáltak, és a szívbetegségben szenvedők 80\%-ánál ilyen bemélyedést találtak. Ez arra enged következtetni, hogy a szívbetegségek korai szakaszában, amikor még más tünet nem áll fenn, ez a kis jel megjelenhet.

betöltés...