A vonzás törvénye pszichológus szemmel, avagy, hogy működik, és hogy nem! – Amit gondolunk az válik valóra?

Munkám során gyakran van szerencsém segíteni klienseimnek megváltoztatni az életüket.

Az elmúlt pár évben betört néhány olyan új fogalom a köztudatba, mint a gondolat teremtő ereje, avagy a vonzás törvénye.

Klienseim gyakran hivatkoznak is rá, érdekes módon ennek dacára gyakran nem tiszta számukra, hogy mit is akarnak.

Én úgy látom, ha valamit fennhangon kívánunk, de csak nem kerülünk közelebb hozzá, az indok bennünk keresendő. Mindegy, hogy egy jó munkahely, több pénz, vagy egy ideális párkapcsolat, ami után ácsingózunk, mindent el tudunk szabotálni.

Gondolataink, hiedelmeink és félelmeink erre tökéletesen alkalmasak. Vágyakozhatsz te tested minden megfeszült izmával egy boldog párkapcsolatra, ha az ismeretlentől való félelem nagyobb, és nem akaródzik a komfortzónából kilépni, az fog érvényesülni.

A hiányos önbecsülésről árulkodó önostorozó mondatok a „nem vagyok elég jó”, vagy „nem érdemlem meg” szintén képesek erre.

Munkámban az első mindig a célok megfogalmaztatása, ám azt követően csak ezektől segítek megszabadulni klienseimnek.

És, ha a negatív gondolatok, hiedelmek oldódni kezdenek, az élet a maga jóságával magától megjelenik.

A váratlan telefonhívások, és lehetőségek ilyenkor kopogtatnak. Ha már nem keverjük a szezont a fazonnal, a vágyakozást a célokkal, az élet sokkal tisztábbá válik.

Így a tanácsom, ha az életed nem olyan mederben folyik, amit szeretnél, tisztázd magadban, hogy mit is akarsz, és hámozd le magadról az ebben akadályozó félelmeket és korlátozó hiedelmeid. Ebben persze nagy segítség lehet egy magamfajta pszichológus, aki nem azt mondja, amit hallani szeretnél, hanem hiteles tükröt tart, hogy tanulhass. De természetesen ahhoz, hogy szembenézz magaddal, nem feltétlenül kell külső segítség, erre te magad egyedül is abszolút képes lehetsz. Érdemes, mert az önismeret és önbecsülés gyakorlásán keresztül a világ nyílik ki számunkra. A témáról bővebben az alábbi videómban:

betöltés...