A ricinusolaj olyat tesz a hajaddal, hogy te sem hiszed el!

Ha dús és egészséges hajkoronáról álmodozol, érdemes beszerezned egy kis ricinusolajat. Irány a gyógyszertár, és vásárolj egy kisebb adagot a csodaszerből. Ezenkívül csupán egy kis türelemre, kitartásra és szabadidőre lesz szükséged. Kend fel a hajadra, burkold be, és várj a csodára.

A ricinusolajat már nagyanyáink is ismerték, ők is kenegették vele a hajukat, annak érdekében, hogy fényesebb, egészségesebb legyen. A fejbőrnek szüksége van a megfelelő ápolása, és elegendő vitaminhoz ahhoz, hogy hajunk egészséges, és irigylésreméltó legyen. A ricinusolaj szinte minden fejbőr-és hajproblémára ajánlott. Ha zsírosodó, gyenge szálú a hajad, azért, ha pedig töredezik, és hullik, akkor azért próbáld ki. Az első kezelés után persze ne várj csodát, de aki többször, rendszeresen alkalmazta, csodaszerként emlegeti. Sőt, ha dús szempillát, és egészséges szemöldököt szeretnél, akkor szintén használd ki a ricinusolaj csodálatos hatását. Mindössze annyit kell tenned, hogy egy fültisztító pálcikát mártsál bele az olajba, és ezzel kend be a szemöldököd, és hagyd rajta állni legalább egy-két órán keresztül. A szempilla dúsítására is alkalmas olajba mártsál bele egy megtisztított szempillaspirált, majd ezzel kezeld le a szempilláid. Akár egy éjszakán át is hagyhatod állni, majd reggel mosd le.
A dús, és egészséges haj érdekében készítsd el az alábbi pakolást.

Hozzávalók:

  • ricinusolaj
  • hajbalzsam
  • alufólia

Alkalmazás:

Egy kis tálkába tégy, a haj hosszától függően egy-két kanál hajbalzsamot, majd csepegtess hozzá 4-10 csepp ricinusolajat. Mosd meg szokásos módon a hajad, majd még nedvesen kenegesd be a végét az előzőleg kikevert ricinusos masszával. Kezd a végeknél, és fokozatosan haladj felfele a tövek felé. A művelethez használhatsz egy régi, tiszta fogkefét is. Mikor bekented, és elfogyott a massza, az egész hajad kézzel jól masszírozd át. Ezután tekerd be a hajad alufóliával, ami azért szükséges, mert a hó hatására jobban behatol a hajszálak belsejébe is az olaj. A fóliára tekerj egy törölközőt vagy egy sapkát, és hagyd a hajadon minél több ideig. Órákig, de akár egy éjszakára is maradhat a hajadon a pakolás, majd ezután alaposan moss hajat. Alaposan öblítsük ki, különben, ha benne marad a massza, akkor nagyon hamar zsírosodni fog. Problémás haj estén hetente kétszer megismételheted a műveletet, légy türelmes, hiszen legalább egy hónap kell hozzá, hogy látható legyen az eredmény.

betöltés...