10 érdekes tény Kim Dzsong Unról, amit egykori osztálytársai árultak el

Megtudhatod például, hogy a rettegett népvezér fiatalkorában mit szeretett nagyon, miből volt rossz tanuló, és mit csinált, ha hideg spagettit szolgáltak fel neki.

Észak-Korea diktátora kétségtelenül korunk egyik leghírhedtebb politikusa. Számos politikai ellenfelét ölette meg, köztük saját családtagjait és volt szeretőjét is. Ám valaha ő is csak egy ifjú volt, akinek tanulnia kellett. Apja utasítására 1998 és 2000 között egy svájci bentlakásos iskolába járt, és a média előszeretettel kutatja fel a volt osztálytársait némi belső információért. A Mental Floss összeszedett 10 érdekességet a rettegett népvezérről.

https://www.instagram.com/p/BUcaNrTjGRZ/

Állítólag 3 éves korában megtanult vezetni

1. Imádta az Air Jordans cipőjét

Az ifjú Kim valószínűleg nem sejtette, hogy egyszer majd a Chicago Bulls egykori játékosával, Dennis Rodmannel fog barátkozni, de alighanem vágyott rá: 17 évesen imádta a kosárlabdát, a Bulls volt a kedvenc csapata. Egy teljes szobát megtöltött a különböző emléktárgyakkal. Portrét rajzolt Michael Jordanről, és a pályán és pályán kívül egyaránt szívesen járt Air Jordans cipőben.

2. Álnéven tanult

Miután nem akarta, hogy felismerjék benne Kim Dzsong Il fiát, a későbbi diktátor Pak Un néven iratkozott be az iskolába. Azt mondta, Észak-Korea berni nagykövetségének egyik dolgozója az apja. Az azonban a diákoknak és a tanároknak is feltűnt, hogy Kim szülei sosem jelentek meg semmilyen iskolai eseményen.

3. Szerette az akciófilmeket

2009-ben Kim egykori barátai elmondták a The Washington Postnak, hogy Kim kissé feszengett társaságban, különösen lányok közelében. Ha nem kosármeccseket nézett, akkor akciófilmeket, és a PlayStationjén játszott. Főleg a harci játékok érdekelték, és nagyon szerette Jackie Chan filmjeit.

4. Volt kísérete

Kim feltűnő jelenség volt a svájci iskolában, mivel valóságos kísérettel érkezett. Mindig egy maroknyi koreai leste a kívánságait. Kiszolgálták, őrizték. Két alkalmazott videóra vette a kosármeccseit. A barátok furcsállották, de elintézték azzal, hogy biztos koreai sajátosság.

5. Pletykás volt

Bár a családja mindent elkövetett, hogy titokban tartsa az igazi nevét, Kim nem mindig bírt uralkodni magán, és olykor elárulta, hogy apja Észak-Korea vezetője.

Az egyik barátja, Joao Micaelo azt hitte, Kim hazudik.

„Az efféle gyerekek nem szoktak normális iskolába járni” – nyilatkozta Micaelo 2010-ben a CNN-nek.

6. Nem tűrte a kihűlt spagettit

Micaelo gyakran meglátogatta Kimet a lakásán, ami a Koreai nagykövetség területén volt. Kim többnyire kissé tartózkodóan viselkedett, de dühnek semmi jelét nem mutatta, egészen addig, míg a nagykövetség szakácsa egyik este hideg spagettit nem tálalt fel nekik.

„Nagyon letolta a személyzetet – nyilatkozta Micaelo a The Telegraph-nak 2010-ben. – Csodálkoztam, mert nem ez volt rá jellemző.”

7. Jobban szerette a melegítőt

Akárcsak Tony Soprano és az apja, Kim is jobban szeretett kényelmesen öltözni, mint elegánsan. Ruhatára zömét Nike melegítők tették ki, órára is ezekben járt.

View this post on Instagram

I found Kim Jong Un old photo.

A post shared by Audrio (@audrio) on

8. Nem volt valami jó tanuló

Bár Kim két évvel idősebb volt a legtöbb osztálytársánál, de nem beszélt túl jól németül, ezért nehezen tartott lépést velük a tananyagban. 2012-ben a The Telegraph megírta, hogy Kim 75 napot hiányzott az első tanulmányi évében, és 105-öt a másodikban. Természettudományból megbukott, és a többi tárgyból is épp csak átment.

9. Imádta a svájci sajtot

Kim szívesen henceg az étvágyával. Nem kizárt, hogy iskolai évei alatt vált haspókká. Annyira szereti például a svájci sajtot, hogy a szakácsát elküldte egy francia kulináris iskolába, hogy megtanuljon a kedvenc ementálijához hasonló, közepesen kemény sajtot produkálni.

10. Nyomtalanul eltűnt

Kimnek még hátra volt valamennyi az iskolaévből, amikor 2000-ben váratlanul nyoma veszett. Nem hagyott hátra új címet, ahová utána küldhetnék a leveleit, semmi jelét nem adta, hogy elmegy.

„Azt hittük, beteg lett, vagy valami hasonló történt, és majd visszajön – mesélte Nikola Kovacevic, egykori osztálytárs, a The Washington Postnak. –

Szeretném remélni, hogy jó diktátor, bár a diktátorok nem szoktak jók lenni.”
betöltés...