A 19 éves lány feltette ezeket a képeket a facebookra… az oka megdöbbentő!

Aimee Rouski nemrég megosztott három fényképet a Facebookon, ami most az egész világon elterjedt. A 19 éves lány a következő üzenettel osztotta meg ezeket a szokatlan fotókat:

Már régóta készülök, hogy megosszam ezeket a képeket magamról, mivel az egészséges emberekről rengeteg képet láttam a facebookon, de mi a helyzet a fogyatékosokkal és a betegekkel?

Először is szeretném, ha tudnátok, hogy Crohn-betegségben szenvedek, amely egy gyógyíthatatlan betegésg, ami akár halálos is lehet. Ez nem csak egy gyomorfájás, mint ahogyan a legtöbb ember elképzeli. Egy Crohn betegségben szenvedő személy számos nehézségen megy keresztül, különféle kezeléseken, műtéteken esik át.

A Crohn-betegség a bélrendszer nyálkahártyájának – gyakran mélyen az érintett bélszakasz szöveteibe hatoló – gyulladásos, hasmenéssel és fájdalommal járó, és akár az életet is veszélyeztető betegség.

Rengeteg műtéten estem át és életem végéig ileosztómával kell élnem, ami egy operációval kialakított nyílás a hasfalon, melyen keresztül a vékonybél egy kis szakaszát kivezetik a testfelszínre és ezen a sztómán keresztül ürül a székletem. A plasztikai műtétek miatt a belső combomat is felvágták.

Nekem sem volt könnyű, de végül el tudtam fogadni a betegséget, de néhány hozzám hasonló ember nehezen fogadja el ezeket a dolgokat, ezért csak annyit szeretnék mondani azoknak, akik hasonló helyzetben vannak, vagy fogyatékos betegek vagy bármilyen nehézséggel küzdenek, hogy nagyon szeretlek titeket, és tudnotok kell, hogy a betegség ellenére értékesek és szépek vagytok!

A betegséget nem kell szégyellni! Meg kell tanulni együtt élni vele! Kedves fiatalok! Fogadjátok el magatokat úgy ahogy vagytok és az egészségesek adjanak hálát az egészségükért!

betöltés...