A fiának csak 5 % esélye van a túlélésre, de az anya kitalál valamit egy vizes üveggel és megmenti fia életét

betöltés...

“A kisbabája nem marad életben”.  Ez az öt szó nem igazán az, amit a várandós szülők épp hallani szeretnének. Kérdezzék csak meg Louise Adams-et és férjét Jakk-ot. Ők pontosan tudják.

Louise csak 22 hetes terhes volt, mikor elfolyt a magzatvize. Az orvosok kénytelenek voltak elmondani a lesújtott szülőknek, hogy kisfiuknak csupán 5 % esélye van a túlélésre.

Mivel a magzatvíz a 24.hét előtt elfolyt, az orvosok nem segíthettek a babán. De Louise és Jakk nem adták fel.

-Csak annyit tudtak tenni a kórházban, hogy megfigyelés alatt tartottak mert el fogok vetélni néhány napon belül, mondták ők. De éreztem, hogy Joseph rugdos, nem ülhettem ölbe tett kézzel.

A pár kétségbeesetten keresni kezdte a megoldást és olvastak olyan édesanyákról is, akik hasonló helyzetben voltak. Megtudták, hogy ők ebben az esetben úgy mentették meg gyermeküket, hogy naponta megittak 4 liter vizet.

Ilyen esetben a sok víz segít abban, hogy a magzatvíz gyorsan újratermelődjön ami megmenti a kisbabát.

-Minél többet iszik az édesanya, a magzat annál többet pisil, mondta Louise. A vizelet a magzatvíz nagy részét teszi ki a terhesség második felében. Tehát ezért is volt jó, hogy olyan sok vizet ittam, magyarázta az édesanya.

Az anya úgy tett, ahogy mondta. 13 héten keresztül minden nap megitta ezt a vízmennyiséget és kisbabája szépen fejlődött. Louise sok vörös áfonya lét is ivott és fokhagymát is fogyasztott, azt olvasta, hogy ezek segítenek a fertőzések megelőzésében.

-Az orvosok ennek ellenére azt mondták, nincs még elég kutatási adat és nem biztosak abban, hogy ez bármit is számíthat. Nekem azonban semmi veszteni valóm nem volt, mondta Louise.

Néhány hónappal később a kisfiú megszületett, teljesen egészséges volt annak ellenére, amire az orvosok számítottak.

Mindezt édesanyjának köszönheti. Mit gondolsz az édesanya megoldásáról? Erre a kis dologra volt szüksége Joseph-nak ahhoz, hogy életben maradjon?

betöltés...