Ezzel az 5 perces arcmasszázzsal fiatallá és ráncmentessé teheted a bőröd!

Számos gyakorlat létezik az arcon levő feszültség feloldására, a ráncok eltüntetésére. Akár akupresszúrás, akár reflexológiás gyakorlatot választunk, a mozdulatsor lényege, hogy serkentse a vérkeringést és az életenergiát.

A ráncok kialakulása, és a bőr rugalmasságának elvesztését számos tényező okozhatja: csökken a kollagén termelődés, csökken a bőr fehérje összetétele, amely megtartja a bőr rugalmasságát, napfény hiány, a túlzott nap okozta kiszáradás, elégtelen folyadékfogyasztás, stressz, túlzott cukorbevitel.

Mutatunk egy gyakorlatsort, mely segítségével visszaállítható az arc rugalmassága és fiatalsága. A megfelelő pontok stimulálásával a merideánokon keresztül beindul a szükséges energiaáramlás. Megfelelővé válik a nyirok- és a vérkeringés, helyeráll az izomtónus, kiürülnek a méreganyagok.

A gyakorlatot állva vagy ülve is végezhetjük, a lényeg, hogy kényelmes pozícióban legyünk. Csukjuk be a szemeket, mosolyogjunk, és lélegezzünk mélyet 3-5 alkalommal az orron keresztül.

Kezdjük masszírozni a képen látható pontot a homlokon, gyengéden a középső ujjunk hegyével. Lassan, körkörös mozdulattal, előbb az óramutató irányával ellentétesen, majd fordítva.

Ezután a két középső ujjal finoman nyomkodjuk az orr belső részeit a szem felöli résznél. Majd dörzsölgessük óvatosan a közepes, és nagyobb ívben az orrtól kiindulva a szemöldök körül. Ha úgy érezzük, hogy valahol fájdalmasabb, enyhítsük a nyomást.

Masszírozzuk a szemöldök külső csücskét, majd sorban helyezzük ujjainkat a szem alatti részre, néhány centiméterre. A masszázst folytassuk az arc egész területén, az óramutató járásával megegyező irányban. Masszírozzuk át a szájak sarkát is alaposan, közben mozgassuk át az egész arcot.

Tegyük a mutatóujjat az orr és a felső ajak közötti részre, és masszírozzuk itt is. Ezután következik az alsó ajak és az áll közötti terület. Amikor az itt elterülő résszel végeztünk masszírozzunk kifelé az áll és az állkapocs felé, a külső részeket is. A nyaki csigolyán is zongorázzunk végig, le egészen a kulcscsontig.

Masszázs közben érezzük, hogy az egész arcunk felpezsdül, átmelegedik. Térjünk vissza a homlok részre, és masszírozzuk át az egészet, majd végül a szem körüli ráncokat is.

Befejezésül dörzsöljük össze a két tenyerünk, és tegyük óvatosan a két szemünkre, úgy, hogy a pofacsonton pihenjen a csuklónk. Pihentessük így egy percig, és vége is a relaxáló, fiatalító gyakorlatnak.

betöltés...