Könnyekkel küszködve nyilatkozott a Hableány kapitányának fiatal lánya

A fiatal nő sírva beszélt édesapjáról és arról a napról, amikor utoljára találkoztak.

Az RTL Híradónak nyilatkozott a május végén elsüllyedt Hableány sétahajó kapitányának lánya, aki sírva mesélt édesapjáról és az utolsó találkozásukról.

Az 58 éves hajókapitány vezette a Hableányt, amikor az május 29-én ütközött a Viking Sigyn szállodahajóval a Margit híd közelében. A kis turistahajó másodperceken belül elsüllyedt, fedélzetén33 dél-koreai turistával és a kéttagú magyar személyzettel. Hét utas túlélte a balesetet, több áldozat – köztük a magyar matróz – holttestét megtalálták már, nyolc embert még keresnek – köztük a hajóskapitányt is.

A férfi lánya, Lombos Orsolya könnyeivel küzdve azt mondta, nem megnyugtató, hogy még nem került elő az édesapjan, naponta többször is gondol rá. Főleg mivel a Margit hídon át jár munkába, így minden nap elsétál a Dunába süllyedt roncs mellett.

“Iszonyatosan fáj… Engem édesapám jelenlegi barátnője értesített, illetve az interneten olvastam, hogy mi történt. Az első reakcióm az volt, hogy a telefonhoz nyúljak és felhívjam, de nem válaszolt. Akkor már tudtam, hogy nagyon nagy a probléma”

– mondta sírva a lány.

Azt mesélte, minden nap beszéltek apjával telefonon. A tragédia előtti napon, kedd délután találkozott vele utoljára, a férfi gyereknap alkalmából köszöntötte fel lányát, és elvitte fagyizni.

“Iszonyatos fájdalom a mai napig, ha arra gondolok, hogy az volt az utolsó [találkozás]”

– mondta Lombos Orsolya.

Azt mesélte, apja “fantasztikus ember és tökéletes édesapa” volt, nagyon szoros apa-lánya kapcsolat alakult ki közöttük. Emellett profi hajóskapitánynak is tartotta őt.

A férfi fiatalkora óta csak a hajózásnak élt, mindig is ezzel foglalkozott. Lánya szerint a vízen talált megnyugvást. Ő maga is sokszor hajózott apjával, elmondása szerint mindig biztonságban érezte magát mellette, mert a kapitány kiválóan ismerte a Dunát és a hajókat is, amiket vezetett.

Orsolya is elmondta, hogy nem érez haragot a balesettel kapcsolatban, mert “annál nagyobb a fájdalma” édesapja elvesztése miatt.

Az RTL Híradó riportja:

betöltés...