8 önvédelmi tanács nőknek, ami segít még a legnagyobb támadó elleni védekezésben is.

Akár milyen hihetetlen, minden nő képes lenne megvédeni magát egy támadóval szemben. Még akkor is, ha az adott személy nagyobb és erősebb nálunk. Ehhez nem kell más, mint ismerni néhány egyszerű ám annál hatásosabb módszert amit alkalmazva biztosan sikerül a támadóval szembeszállni.

Először is fontos ezeknek a pontoknak a memorizálása. Ezek a leginkább sebezhető területek. Erős és határozott kiállással, ezeknek a területeknek támadásával biztos, hogy az ellenfelet megingatod szándékában.

1.Mikor hirtelen támadás ér, ragadd meg ellenfeled kezét és próbáld két-két ujjánál szétválasztva ( lásd az ábra) megragadni és szétfeszítve visszafordítani csuklóját. Ez kellő fájdalmat okoz ahhoz, hogy egy pillanatra figyelme elterelődjön.

Ha kezét nem tudnád megragadni,mert mondjuk ökölbe szorítja, alkalmazzuk a másik módszert. A nyakon lévő pont támadását. Az ádámcsutka alatti részt erősen megnyomva hasonlóan fájdalmas érzést nyújt, és hatása ép olyan mint az előzőnél.

2.Amennyiben közel került a támadó és alkalom adja, a lehető legbiztosabban támadjunk az ágyék részre. Ezt a legtöbb önvédelmi oktató az első lépések között tanítja. Az egyik leghatékonyabb támadási pont. Kellő kép lebénul az ellenfél, és lesz idő kiszabadulni és elfutni előle.

3.Ha szemből érkezik a támadás, Ökölbe szorítva tegyük magunk előtt keresztbe a kezünket. Ez mint egy pajzsként fog szolgálni. Majd egy határozott mozdulattal homlok résznél próbáljuk az ellenfél orrát megnyomni. Ettől a támadó próbál majd minket kissé hátrább lökni. Ebből a mozdulatból az ágyék rész sérthető lesz. Alkalmazzuk bátran ennek a pontnak a támadását.

4.A szemből érkező támadás, még nem elég közeli. Ne várjunk addig, hogy az orrán tudjuk támadást indítani. Vannak más érzékeny pontok is. Egyik ilyen, ha tenyerünkkel hátrafeszítjük a fejét az állánál fogva. ebben a kiszolgáltatott helyzetben, ismét szabad támadó felület lesz az ágyék. Ne késlekedjünk csapást mérni ide.

5.Csuklónk kiszabadítása sem túl nehéz, ha higgadtan tudjuk kezelni a dolgot. Az ábrákon jelzet módon lehetséges. Ezzel a támadót biztosan meglepjük, és egy pillanatra figyelmét veszti.

6. Ha hátulról támadnak meg minket. Az első, hogy próbáljunk megfordulni, és szemből védekezni. Ha ez nem lehetséges hajoljunk le és ragadjuk meg a lábát, ahogy az ábra is mutatja. Ezt megrántva elveszti az egyensúlyát és nagy valószínűséggel el fog esni.

7.Ha oldalról támadnának, használjuk a könyökünket. Ezzel elég erősen tudjuk ellenfelünk arcát megütni ahhoz, hogy e pillanatra elengedjen és még egy erős könyök ütést bevihetünk a gyomorszájba. Hasonló fájdalommal jár ez is mint ha az ágyékát ütnénk meg.

8.Gyakran fordul elő ilyen támadásoknál, hogy a falhoz szorítanak. Ebben az esetben az ábrán jelzet pontokra mért ütések a leghatékonyabbak. Ilyenkor megint azt érjük el, hogy a támadó figyelem egy pillanatra meging és esélyt ad a menekülésre.

betöltés...