Szódabikarbónás sampon receptje, amellyel sok ember mentette meg a haját!

A szódabikarbóna az utóbbi időben a háztartáson túl a szépségápolásban, és az egészségesebb életmódban is nagy teret hódít. Kutatások szerint az egyik legjobb természetes szer a haj egészségének helyreállítása érdekében. Használjuk rendszeresen, és megfelelő módon.

Eltávolítja az összes szennyeződést, lerakódást, fertőzést, zsírosodást, és korpásodást is. A hajat fénylővé, egészségessé varázsolja, gondoskodik a fejbőr kiegyensúlyozott pH-értékéről is. Cseréljük le a megszokott samponunk szódabikarbónára, és hamarosan érezni fogjuk a különbséget.

Készítsük el az alábbi természetes sampont!

Egy rész szódabikarbónát alaposan keverjünk el három rész vízzel. Az adag attól függően változik, hogy milyen hosszúságú és tömegű hajra alkalmazzuk. Például a vállig érő hajra 3 evőkanál szódabikarbónát, és háromszor több vizet használjunk. A keverékkel masszírozzuk át az egész fejbőrünk, és a nedves hajat a tövektől egészen a végekig. Hagyjuk rajta állni pár percig, majd alaposan, többször egymás után öblítsük le langyos vízzel, míg az össze szódabikarbónától megszabadulunk. Hogy egészen biztosan ki tudjuk mosni a hajunkból a szódabikarbónát, öblítsük le ecetes vízzel is. Van, aki nem szereti a haján érezni az ecet átható szagát, akkor használjunk az ecet helyett, kevésbé átható illatú almaecetet. Vigyázzunk, hogy ne mézzel kevert változatot válasszunk.

Egy rész almaecetet keverjünk e négy rész vízzel, töltsük egy kisebb palackba, majd lassan, fokozatosan öblítsük le vele a hajunk. Az ecet azon túl, hogy tisztít nagyon jót tesz a haj egészségének is. Csillogóvá, és könnyen kezelhetővé varázsolja a töredezett, és megviselt hajat. Az ecetes keverékhez adhatunk egy pár csepp rozmaring, levendula, borsmenta vagy citromfű illóolajat is. Hetente legalább kétszer alkalmazzuk a szódabikarbónás sampont, de a vállalkozóbbak teljesen át is térhetnek erre a hagyományos samponról, hiszen sokkal egészségesebb, és hasznosabb is.

betöltés...