A kanca nagyon szomorú, amikor elveszti a kiscsikóját. De az állatorvosnak zseniális ötlete támad

2016 júniusában Dr. Patrick Brogan állatorvos segített egy hollandiai farmon élő lónak a szülésnél.

Mikor a férfi megérkezett a tanyára, azonnal látta, hogy a szülés nem úgy indult be, ahogy kellett volna. Megvizsgálta a lovat és tudta, hogy a kiscsikó nem fog tudni természetes úton megszületni. Természetesen azonnal kezelésbe vette az állatot de sajnos a csikó halva született.

Mindenki nagyon szomorú volt, de főleg Zindita, hiszen az ellés után egyedül maradt.

Az élet azonban tartogat meglepetéseket. Két nappal azután, hogy Zindita kiscsikója elhugyt, Dr Brogant felhívták és az egyik lótenyésztő elmondta, hogy meghalt a lova. A férfi kétségbeesetten kérte a segítségét, az elhunyt ló ugyanis egy fiatal csikót hagyott maga után.

Az állatorvos egy percig sem gondolkodott. Azonnal munkához látott és megbeszélte a lovak tulajdonosaival, hogy a kiscsikót elhozza Zinditához. Az anyaállat szinte azonnal elfogadta a csikót és úgy foglalkozott vele, mintha a sajátja lenne, írta az állatorvos a Facebook-on.

A férfi nagyon megörült ennek a váratlan fordulatnak. Képet készítette a lovakról és feltette azt a Facebook oldalára, ezzel a szöveggel.

“Néhány nappal ezelőtt elmentem egy vemhes lóhoz aki sajnos ellés után elvesztette kiscsikóját.  Az anyaállat életét megmentettem több ember segítségével, ma pedig itt vagyunk ugyanannál az anya állatnál és egy másik, elhunyt ló kiscsikóját mutatjuk be neki….Ezt a képet egy órával ezelőtt készítettem.. Azt hiszem magáért beszél.”

Two days ago, a group of people came together, working as a team… Saving a mare in labor but losing the foal… Today…

Publiée par Equiception sur Vendredi 10 juin 2016

Szinte magától értetődő,hogy a férfi nagyon sok elismerő és dicsérő üzenetet kapott erre a bejegyzésre.

Az anyaállat és a kiscsikó találkozását filmre vették. A lenti filmben láthatod őket és ha Te is meghatónak tartod, kérjük oszd meg barátaiddal és családoddal ezt a szép felvételt.

Well Zindita's adopted foal has a name – we introduce 'Listen Good' (Feel Good x Tolanda) half sister to Apache – one of her owners Mr van der Koppel came with his daughter to check on her…….. She is clearly a fan of the attention!! And it is lovely to see how much Mr van der Koppel and his daughter LOVE her!!! Well done everyone at Waaij Stud and team Equiception!!!#foal #adoption #waaijstud #veulen #adoptie #breeding #fokken #mare #equine

Publiée par Equiception sur Lundi 13 juin 2016

betöltés...