Olyan, mintha a két képen ugyanaz a nő lenne, de ha megtudod a mögötte lévő igazságot, könnybe lábad a szemed!

Mary Belle és Mae Belle egypetéjű ikrekként születtek az Egyesült Államokban, még 1916-ban és most ünnepelték századik születésnapjukat. Sok mindent megéltek hosszú életük során, de egy dolog biztos, soha nem hagyták el egymást!

A két nő megélte az első, majd a második világháborút, a gazdasági válságot, a vietnámi háborút és az emberjogi megmozdulásokat, de soha nem szakadtak el egymástól, segítették és támogatták egymást, amiben csak lehetett. Míg Mae nem remekelt a sportokban, a tanulás az erőssége volt, ezért gyakran kihasználták hasonlóságukat és helyet cseréltek a dolgozatok és tornaórák idejére. Az egyetem elvégzése után mindketten férjhez mentek és ugyanabban az iskolában, egymással szomszédos tantermekben vállaltak tanítói állást negyvenkét éven keresztül.

Tanítói munkájukat csak a második világháború idején szakították meg, amikor sok társukhoz hasonlóan egy gyárban kellett dolgozniuk. Férjeikkel közösen járták be az Egyesült Államokat és Európába is elutaztak, nemrég mindkettejük férje meghalt, ám most sem maradtak egyedül, közösen költöztek be egy idősek otthonába, ahol egy szobában laknak, mert csak így tudnak megnyugodni afelől, hogy testvérük továbbra is biztonságban van.

Az ikrek nemrég ünnepelték századik születésnapjukat, de továbbra is aktív életet élnek, naponta legalább fél órát sétálnak és még fodrászhoz is mindig együtt járnak!

betöltés...