Ez történik, ha fülünk ezen pontját masszírozzuk

Az orosz közszolgálati televízió életmóddal foglalkozó műsorában Mark Sandomirsky pszichiáter egy egyszerű módszert osztott meg a nézőkkel, amelynek segítségével megszabadulhatunk a stressztől.

A stressz oldásának technikáival ma már nagyon sok szakember foglalkozik, hiszen egy olyan állapotról van szó, amely akár rövid időn belül is képes megkeseríteni, megbetegíteni az embereket. A stressznek számtalan oka lehet, mindenki más miatt szorong, aggódik, és ilyenkor nehéznek, nyomottnak érezzük magunk, nem tudunk örülni az életnek. Ez pedig nagy baj.

Az első lépés, hogy igyekezzünk megszabadulni a negatív, romboló gondolatoktól. Ugyanakkor a testünk is úgy lett felépítve, hogy képes védekezni a stressz ellen, bizonyos testrészeken vannak stresszmentesítő pontok.

Az ősi kínaiak ezeket a pontokat a Mennyország Kapuinak nevezték el, de Shen men-nek is hívják, hiszen ezen pontok ingerlésével a test pozitív energiákkal töltődik fel, javul az egészségi állapot és ennek köszönhetően csökken a stressz is. A fül felső részén található Shen men pontot masszírozva csökkenthetjük az esetleges gyulladások kialakulását, a függőséget is.

Sandomirsky azt tanácsolja, hogy egy fültisztító pálcika segítségével finoman nyomogassuk a Shen men pontot, közben lélegezzünk mélyeket, és figyeljünk a testünk jelzéseire. Ne hagyjuk abba a mély lélegzetvételt, mikor beszívjuk a levegőt fordítsuk fejünket balra, mikor kifújjuk, akkor meg jobbra.

Ezután érezni fogjuk, ahogyan a testünk egyre jobban megnyugszik, ellazul. Ujjainkkal is masszírozhatjuk ezeket a pontokat, főként, ha stressz ér bennünket. Lefekvés előtt is pár perc erejéig alkalmazzuk ezt a relaxációs technikát.

betöltés...