12 dolog , amit nem szabadna a közösségi oldalakon megosztani.

Rabul ejtettek minket a közösségi oldalak. Szinte már létezni sem tudunk ezek nélkül. Sokan még enni sem képesek anélkül, hogy ne osztanák meg azt amit esznek. Pedig biztos, hogy vannak akiket ez a legkevésbé sem érdekel. Ezzel lehet, hogy emberekből unszimpátiát váltunk ki. Vannak olyan helyzetek, amit nem kell mindenkinek látni. Olyan alapvető dolgokat kellene betartani, ami megkönnyítené az életünket. Legalábbis nem kerülhetnénk ilyen bagatell dolog miatt bajba. Íme 12 jó tanács, mi az amit nem ártana a nyilvánosság elkerülésével tenni az életünkben.

1. Int imitás.

Vannak dolgok amik csak két emberre tartóznak. Ilyen például a hálószobában történtek. Az amit ti ketten szerettek, és nektek jó az másra nem tartózik. Ha nem tartod ezt tiszteletben elveszítheted a párod tiszteletét és bizalmát is.

2. Csók szelfi.

Ha te a pároddal ilyen intim pillanatban is arra gondolsz, hogy képet csinálj azért, hogy másoknak mutogasd, az igen rossz ízlésre vall. Semmi magán szférát nem hagysz magatoknak. Sok ember nem kíváncsi erre.

3. Tisztelet.

Vannak helyzetek mikor nem lehet, de vegyük tudomásul, hogy legfőképp nem illik fényképezni. Tiszteletteljes viselkedést követelnek bizonyos helyzetek. Nem az a fontos, hogy mi milyen képet posztoljunk.

4. Illegális dolgok

Jobb tudomásul venni, hogy a mai világban már ezek a képek akár bizonyítékul is szolgálnak. Ha te olyan dolgot teszel ami törvénybe ütközik, és erről még kép is készül biztosra veheted, hogy a bíróságon felhasználják ellened.

5. A lázításra alkalmas dolgok. 

Jobb elkerülni a megosztó témákat, ha nem szeretnénk bárkit is megbántani. A politika és a vallás egy penge élen táncolós téma. Nincs itt helye az ilyenek megbeszélésének, megvitatásának.

6. A munkahelyi problémák.

Ha gondjaid vannak ne az interneten teregesd ki azokat. Beszéld meg a barátaiddal és ne a közösségi oldaladon keresd a válaszokat. Még ha nem is tartod úgy a kapcsolatot azokkal akikkel együtt dolgozol. Ha egy ilyen helyen írsz rosszat, az könnyen a főnökség fülébe kerülhet. Ez után már nehéz lesz egy jó munkakör kialakítása.

7. Helymeghatározás.

Ez nem egy jó dolog. Sokszor kerülhetünk kellemetlen helyzetbe ez miatt. Ha lehetséges kapcsoljuk ki ezt a funkciót. Nem jó, hogy mindig nyomon követik mikor, hol vagyunk.

8. Távollét. 

Sokan elkövetik azt a hibát, hogy posztolják a nyaralásukat. Pedig sokszor figyelmeztettek már minket, hogy ezt kerüljük. Ezeken az oldalakon soha sem tudhatjuk ki figyel minket. Ha esetleg a távollétünk alatt betörnének hozzánk ne csodálkozzunk, hisz mi magunk adtuk a jeleket egy bűnözőnek, hogy szabad a pálya.

9. Személyi azonosítok. 

Sokan annyira elvesztik a fejüket a hatalmas örömtől, mikor jogosítványt szereznek vagy épp életük első házát megveszik, hogy eszükbe sem jut milyen veszélyekkel jár ezeknek az iratoknak a fotózása. Megosztják azzal a céllal, hogy mindenki láthassa, milyen örömük van. Arra viszont nem gondolnak, hogy ezeknek a személyes információkat egyes emberek visszaélési szándékkal felhasználhatják.

10. Pénzügyi információk. 

Nem kell túlmagyarázni. Nem véletlen, hogy a bankoknál is olyan diszkréció övezi ezeket az adatokat. A helyzet ugyan az mint az előzőnél. Személyes adatok. 

11. A terhesség. 

Sokan az első ultrahang képet már kiposztolják, mondván hatalmas öröm amit nem tudnak magukba tartani. Ez mind szép és jó, de az első trimeszter egy igen veszélyeztettet időszak. Ami azt illeti, hogy az első 12 hét folyamán fent áll a vetélés lehetősége. Jobb ezt az időt megvárni. Hisz gondoljunk csak bele. Milyen kellemetlen nekünk is ha ez megtörténik. Főleg ha már a posztolt terhességet sokan számon kérik rajtunk. Közben egy elvesztett magzatról tudunk beszámolni.

12. Drága ajándék. 

Tanulmányok azt mutatják, hogy az ismerőseink által posztolt drága tárgyak a közösségi médián keresztül növeli a bizonytalanság és a kudarc érzését, irigységgel tölti el a saját életünket. Nem mellesleg az ilyen képek felhívják a figyelmet a vagyonra, ami ösztönözheti az embereket lopásra.

betöltés...