Vékony szeletekre vágja az almát, majd elkészíti a világ legcsodálatosabb sütijét!

Az interneten egy ideje kering egy különleges recept, amely amellett, hogy nagyon egyszerű, még szép is, így ha különleges vendég érkezik, akkor nagy meglepetést szerezhetünk neki.

A legfontosabb alapanyag az alma, ugyanis a gyümölcs vékony szeleteiből kell megformálni a rózsaszirmokat.
Szükségünk lesz tehát egy nagy méretű almára, egy bögre lisztre, 2 evőkanál cukorra, 3 evőkanál vízre, egy evőkanál mézre, egy fél csomag vajra, őrölt fahéjra, de ez opcionális.

Máris foghatunk hozzá a finomság elkészítéséhez: az almát vágjuk kettőbe, ezután mindkét részt a lehető legvékonyabb cikkekre kell szeletelni. Ezután az almaszirmokat tegyük bele egy edénybe, adjuk hozzá a cukrot, a mézet és a vizet.

Tegyük fel a tűzre, hagyjuk 3–4 percig, hogy kissé piruljanak meg, készüljenek el. Ha ezzel kész vagyunk, szedjük ki az almákat, tegyük egy kicsit félre és fogjunk neki a tészta elkészítéséhez.

A fél vajat tegyük egy edénybe, kicsit daraboljuk fel, majd amiben az almák kissé megfőttek, abból a léből adjunk a vajhoz 3 kanállal. Ezután szitáljunk rá egy bögre lisztet, majd gyúrjuk belőle tésztát. Ha ezzel megvagyunk, vágjuk kettőbe a tésztát, majd nyújtsuk ki, csíkozzuk fel, majd ezekre helyezzük rá az almaszeleteket, göngyölítsük fel, tegyük bele kis muffinsütő papírtartókba és mehetnek is sülni.

Körülbelül 15–18 perc múlva már készen is vannak a kis rózsasütik. Kenjük meg a tetejüket mézzel, szórjuk meg kevés cukorral és őrölt fahéjjal.

betöltés...