Az egyetlen tisztítókúra, ami tényleg hatásos!

Az év elején mindig nagy lelkesedéssel vágsz bele különböző tisztítókúrákba, hogy gyorsan megszabadulj a pluszkilóktól, vagy hogy ezzel indítsd az életmódváltást? Most eláruljuk, melyik az az egyetlen detox kúra, amit bátran bevethetsz!

Bár a párnapos kúrák szuper eredményekkel, gyors fogyással kecsegtetnek, amint befejezted őket, a leadott kilók (amik valójában víz formájában távoztak zsír helyett) többszöröse is visszajöhet. A lényeg, hogy ne egy párnapos kúrát próbálj ki, hanem a mindennapos étrendedbe iktasd bele a méregtelenítést. Naponta fogyassz olyan ételeket, amik segítik, hogy kiűzd a szervezetedből toxinokat, javítsd az anyagcseréd működését, feltöltsd magad vitaminokkal! Hosszútávon ez sokkal kifizetődőbb, mint bármelyik tisztítókúra. Ha teheted, ezt a négy ételt hetente többször fogyaszd:

Kefír: Egyrészt szuper B-vitamin forrás, másrészt tele van probiotikumokkal, amik segítik a bélműködést és serkentik az anyagcserét. A kefír erősíti a szervezeted védekező képességét, egészségesen tart és kiűzi a méreganyagokat!

Édesburgonya: A benne lévő béta-karotin egy fontos antioxidáns, ha méregtelenítésről van szó. Az sem mellékes, hogy magas rosttartalma miatt segít kitisztítani a beleket, a C- és B-vitamin pedig elengedhetetlen, ha igazán egészséges és szép szeretnél lenni.

Búzacsíra: Már egy negyed csészényi biztosítja az E-vitamin szükségletedet, a rostok pedig az anyagcseréd működését javítják. Teheted smoothie-kba, salátákba vagy akár a palacsintádra, és hamarosan kirobbanó formába kerülsz!

Magvak: A legjobb kombinációja a fehérjének, omega-3 zsírsavaknak és rostoknak a mogyorófélék. Az emésztés egyik legjobb barátai, ráadásul csökkentik az étvágyat és rengeteg energiát adnak. Ha választhatsz, a mandula a legjobb opció!

Te mikor vágsz bele a „méregtelenítésbe”?

betöltés...