A Föld 15 legrejtélyesebb helye, ahol a belépésért börtönbüntetés jár.

A világon vannak olyan cselekedetek, melyekért börtönbüntetés jár. Majdnem mindenki tudja, mik azok. Viszont némelyik országban a számunkra ártalmatlan tettek, komoly következménnyel járnak, például besétálsz egy szent helyre, hogy nem vagy hívő és nem osztozol ugyanazon a valláson. Összeszedtünk néhány helyet, amelynek szabályaival jobb ha tisztában vagy, mielőtt nyaralni mennél, nehogy véletlenül rossz helyre tévedj.

Bohém Liget (Monte Rio, Kalifornia)
A kaliforniai Bohém Liget egy elit társulat, az USA befolyásos embereinek, ahol időközönként kéthetes bulikat szoktak tartani, szabályok nélkül. Nők egyáltalán nem vehetnek részt ezeken a rendezvényeken, illetve ha megpróbálsz meghívó nélkül bemenni, akkor bizony letartóztatnak.

“Royal Air Force (RAF) Menwith Hill”, Anglia
Anglia, egy legnagyobbnak számító légibázisa, amely a Nemzetbiztonsági Hivatal központja is.

Lascaux-i barlang, Franciaország
A Lascaux-barlang műalkotásilag az egyik legjelentősebb őskori festett barlang. A festmények és rajzok nagy része 15-17 ezer éves. Egyike a Vézère-völgyi folyó szakaszán található festett barlang, amely a Világörökség részét képezi. 1963-ban lezárták a nyilvánosság előtt, hogy megőrizhessék a benne található felbecsülhetetlen történelmi kincseket. Ha valaki engedély nélkül akar bejutni, azonnal letartóztatják.

Surtsey-sziget, Izland
A Surtsey-sziget, Izland partjaitól délre fekvő vulkanikus eredetű sziget és ez az ország legdélebbi pontja. Egy 130 méter mélyen lévő vulkánkitörés hozta létre és 1963. november 14-én érte el a felszínt. A sziget 1967. június 5-én érte el a legnagyobb területét, de mérete a szél és a hullámzás, a felszínét pusztító munkája miatt folyamatosan csökken. Felszíne 2002-ben, 1,4 km² volt. Civilek számára rendkívül veszélyes, ezért szigorúan tilos a megközelítése.

Spitzbergák Nemzetközi Magbunker
A Spitzbergák Nemzetközi Magbunker valójában egy magtároló Norvégiában. A norvég kormány hozta létre egy hegy belsejében, hogy megőrizze az ismert élelmiszernövények magvait, ha esetleg globális katasztrófa törne ki. Méteres betonfalak és egy egész hegy védi az idegenektől és a lehetséges támadásoktól.

Északi-Szentinel-sziget
Egyike az Andamán-szigetcsoportnak és a sziget lakói a szentinelézek, gyakran ellenségesek és elutasítanak mindennemű kontaktust a külvilággal. Az ide bemerészkedőket a szigetlakók nyílesővel támadják és biztos, hogy többet nem jutsz ki.

51-es körzet
A legrejtélyesebb hely a világon, ahova senki sem léphet be. A katonai bázis fölött átrepülni szintén tilos. Többen állítják, hogy a területen földönkívüli kísérleteket végeznek, mások szerint kémrepülőgépeket tesztelnek. Ha valaki mégis be akarna hatolni a létesítmény területére 600 dolláros pénzbírsággal jutalmazzák, de az sem kizárt, hogy az FBI állítja le a kíváncsiskodókat.

A 39-es szoba
Észak-Korea is tele van rejtélyes és tiltott helyekkel, ahova külön engedéllyel léphetsz be, vagy csak kísérettel. A 39-es szobát szintén titok övezi, talán az egyik legnagyobb rejtély az országban. A találgatásokkal ellentétben, nem egy helyiséget jelent, hanem a 70-es években létrehozott szervezetet. A pletyka úgy szól, hogy a 100 fős szervezet hamis pénzt gyárt, amit a keleti piacra visznek el.

Sioni Szűz Mária templom, Etiópia
A világ egyik legbiztosabban őrzött temploma, ahova csupán csak néhány szerzetesnek van belépési engedélye. Állítások szerint, itt őrzik az igazi Frigyládát.

Vatikán titkos levéltára
Súlyosnak ítélt esetek dokumentumai tárolására hozták létre ezt a helyet. A polcok hossza kb. nyolcvanöt kilométer. Olyan állami papírokat, levelezéseket, pápai üzleti könyveket, és sok más dokumentumot is őriznek, amit az egyház gyűjtött össze az évszázadok során.

Kígyók-szigete, Brazília
Nevét arról kapta, hogy több, mint 2000 lándzsakígyó található a szigeten és ezeknek a piaci értéke konkrétan felbecsülhetetlen, ezért a brazil kormány lezárta a helyet a turisták elől, sőt 24 órában őrzik, hogy a csempészek ne tehessenek kárt a sziget élővilágában.

Niihau-sziget, Hawaii
„A tiltott sziget”, Hawaii állam egyik legészakibb szigete. A mindössze 181 négyzetkilométernyi területnek a nagy része szárazföld, ahol az eső alig esik. A sziget az Amerikai Haditengerészet tulajdonát képezi, ezért tilos az átjárás.

“White’s Gentlemen’s Club”
A “White’s”, a londoni úriembereknek létrehozott klub, ami a Chesterfield út 4. szám alatt található. London egyik legexkluzívabb férfi klubja, ahova kizárólag meghívóval lehet bemenni. Aki meghívó nélkül próbál meg bejutni, letartóztatják.

Kínai kémmúzeum (Nanking, Kína)
A kínai titkosszolgálat munkáját bemutató kémmúzeum Nankingban (Nanjing) van, ahol nyolc évtizednyi hírszerzési eszköz található és, ahova külföldieknek tilos bemenni.

Heard-sziget, Ausztrália
A Heard-sziget egy lakatlan sziget az Indiai-óceán déli részén. Területe 372 km² és 2 aktív vulkán található rajta. 1997. december 26-a óta része a Világörökségnek. Csak 400 embernek van jogosultsága, bemenni, de mivel rendkívül zord az időjárása és a tengeri út is felér egy öngyilkossággal, ezért senki sem látogatja meg, ha csak nem muszáj.

betöltés...