Reggel vagy este kellene zuhanyozni? Nézd meg, mit mond a tudomány

betöltés...

Te ébredés után vagy lefekvés előtt szeretsz jobban tusolni? Vajon csak a kedvünk vagy az időnk határozza meg, hogy mikor zuhanyzunk, vagy vannak előnyei, esetleg hátrányai annak, ha a nap kezdetén vagy végén állunk a zuhany alá? A tudomány erre is megadja a választ. Sok tényező befolyásolja, hogy személy szerint kinek mikor ajánlott inkább tusolni a nap folyamán. Derítsd ki, neked melyik a legalkalmasabb napszak a zuhanyzáshoz!

A reggeli zuhanyzás ajánlott neked, ha…

…zsíros a bőröd

Ha a zsíros bőrtípusba tartozol, inkább reggel végy zuhanyt. A zsír éjjel felhalmozódik a bőrön, egy napindító tusolással azonban megtisztíthatod a pórusokat.

…nehezen ébredsz

A reggeli zuhany éberré tesz és felébreszti a szervezetedet is. Ha különösen nehezen bújsz ki az ágyból, az első néhány percben szinte hideg vizet engedj magadra, hogy fokozd a hatást.

…fontos feladat előtt állsz

Egy reggeli tusolás nem csak a testedet frissíti fel, de az elmédet is. Mentálisan jóval frissebb leszel, ha reggel zuhanyzol, ezért különösen ajánlott ez fontos feladatok, vizsgák napján, valamint akkor, ha éppen kreatív munkát végzel.

Az esti zuhanyzás ajánlott neked, ha…

…száraz a bőröd

A hámló, száraz bőr állapotán a tusolás mindig ront. Ezért érdemes este túlesni rajta, így a bőrnek éjjel van ideje regenerálódni. Ugyanez érvényes az ekcémás bőr esetén is.

…nehezen alszol el

A kutatók szerint egy forró zuhany után a test számára a lehűlés olyan, mint egy altató. Kicsit becsaphatod vele a testedet és megkönnyítheted az elalvást egy lefekvés előtti tusolással.

…ha délután vagy este edzel

Edzés után a zuhany elmaradhatatlan, ezért ha estére időzíted, a lefekvés előtti tusolást sem hagyhatod ki, hogy tisztán feküdj az ágyba.

betöltés...