Az autóvezetők kiszállnak az autóból, amikor meghallják ezt… Hátborzongató – VIDEÓ

Izraelben minden évben egy alkalommal két percig leáll az élet. Többek közt az egyik legforgalmasabb útszakaszon is az összes autó leáll, amint megszólalnak a szirénák.

A sofőrök kiszállnak, a jármű mellé állnak, és így tisztelegnek a második világháborúban meggyilkolt hat millió zsidó emléke előtt. Az alábbi videóban ezt a pillanatot rögzítették. Hátborzongató hallgatni, ahogy megszólalnak a szirénák.

Az emberek bárhol vannak, teljesen mindegy, hogy munkában vagy éppen autót vezetnek, abbahagyják a dolgukat és tisztelettel megemlékeznek. A Holokauszt Nemzetközi Napja (jom ha-soa, niszán 27.), a héber naptár szerint az év első hónapjának 27. napján van, ez a Niszán. A niszán az első tavaszi hónap, és egyben az új év kezdete. Az ünneplés és ceremónia már azelőtti estén elkezdődik, hiszen a zsidók szerint az új nap este kezdődik el.

Hihetetlen látni ezt a tiszteltet, legyen az kamionsofőr, vagy munkába siető üzletember, fodrász, pék vagy utcaseprő, akár orvos, mindenki két perc tisztelettel adózik az áldozatok emléke előtt.

betöltés...