7 mindennapos baklövés, mely megtölti a tested cellulitisszel

A narancsbőr valamennyi nőszemély rémálma. Ezért a legfontosabb célkitűzésük az, hogy minél hamarabb megszabaduljanak a csúnyán mutató gödröcskéktől, és pompásan fessenek a miniszoknyájukban, a legrövidebb szárú nadrágjukban, és miért ne – a bikinikben is.

Ha te is azon hölgyek közé tartozol, akik naponta harcot vívnak ezzel a gonosz narancsbőrrel, elárulunk egy titkot: hiába kened magad százféle kenőccsel, vagy hiába használsz naponta különböző cellulitisz-ölő kezeléseket, ha olyan hibákat követsz el mellettük, amelyek meggátolnak abban, hogy örökre megszabadulj a gödröcskéktől!

1. Szűk alsóneműt hordasz

A túl szűk alsónemű vagy akár öltözék is lelassítja a véráramlást azokon a helyeken, ahol amúgy is könnyen kialakul a celluluitisz: a fenéken, a combokon és a csípőn. Mivel a sejtek nem kapnak elegendő oxigént, és a toxinanyagok sem szűrődhetnek így ki megfelelően, a narancsbőr napról napra jobban fejlődhet.

2. Túl sok kávét iszol

Habár a koffeintartalmú krémek jót tesznek a cellulitisz ellen, a fokozott kávéfogyasztásnak éppen az ellenkező hatása van. A kávéból bevitt koffein nemcsak hogy hizlal, de növeli az inzulinszintet is. Már két csésze kávétól megindul a zsír lerakódása a szervezetben!

A túl sok kávé lelassítja a vér áramlását, így a toxinok ugyancsak a sejtekben és a bőrben maradnak.

3. Dohányzol

A cigaretta drasztikusan megvonja a szervezetet az oxigéntől. És ez nem minden! A létfontosságú oxigén helyett a szövetekbe a káros nikotin és egyéb toxinok kerülnek be, amely csak súlyosbítja a narancsbőr képződését.

4. Túl sokat ülsz egy helyben

Ha napi 8 órát egy helyben ülsz, míg dolgozol, hosszú távon ez súlyos keringési zavarokat okozhat, mint ahogyan a cellulitisz fejlődését is elősegíti. Amennyiben a munkaidő után sem végzel fizikai gyakorlatokat, a narancsbőr egyre láthatóbbá válik, megszabadulnod tőle pedig egyre nehezebb lesz.

Egyetlen hatékony megoldás számodra a cellulitisz-masszázs lehet, amely fokozza a vérkeringést az érintett területen, és felszabadítja a megrekedt toxinokat.

5. „Rossz” zsírokat viszel be a szervezetedbe

A margarin, finomított olajok, állati zsírokban gazdag élelmiszerek azt a veszélyes kategóriát képezik, amelyek „rossz” zsírokat tartalmaznak, és amelyekből nem árt, ha ritkán fogyasztasz.

Helyettesítsd ezeket a termékeket például extraszűz olívaolajjal, kukoricával, szőlőmaggal, de a hal, dió, avokádó és egyéb magvak is mind egészségesek, ugyanis „jó” zsírokat tartalmaznak, valamint Omega 3 és Omega 6 zsírsavakat is.

6. Nem iszol elegendő vizet

Minden nap két liter vízre van szüksége a szervezetednek ahhoz, hogy a bőröd csillogó és egészséges maradjon. A víz ugyanakkor megszabadít a narancsbőrtől is, mivelhogy annak kiválasztása által kiürülnek a toxinok is a testből, amelyek másképp a szövetekbe maradnának, és „kárt” okoznának.

7. Túl sok sót fogyasztasz

A só dehidratál azáltal, hogy a szervezeted erőfeszítést tesz annak érdekében, hogy eltávolítsa a fölöslegesen felgyülemlő nátriumot. Ennek a kiürítése vizet igényel, viszont a bevitt folyadék még jobban elzárja a nátriumot a sejtekben, és máris kialakult a narancsbőr.

betöltés...