Miért olyan hisztisek a nők, amikor megjön nekik? – 19 jó okuk van rá

Ha lányos anyuka vagy, előbb vagy utóbb, még a kamaszkor beköszönte előtt beszélned kell vele azokról a bizonyos nehezebb napokról. Jobb, ha előre felkészíted, mi is vár majd rá. Hogy ne legyen olyan ijesztő számára a dolog, próbáld meg lazán, humorral tálalni.

Minden nő tudja, hogy a hónapnak azt a bizonyos néhány napját nem könnyű túlélni. A férfiak csak annyit vesznek észre az egészből, hogy morcosabbak, hisztisebbek vagyunk, így alig mernek hozzánk szólni.

Hogy ne tekintsen minden férfi sárkányként párjára a jövőben, most megpróbáljuk bemutatni, mit is kell átélni a nőknek azokon a napokon.

1. Bármit is teszel, az megnyitja a zsilipeket. 

Minden lélegzet, amit veszel, minden mozdulatod, minden lépésed olyan erejű folyamot eredményez majd, mint a Niagara-vízesés.

2. Azon a pár napon az átlagosnál sokkal bonyolultabb a szennyes kimosása.

3. Extra készleteket kell magaddal vinned mindig, mindenhova.

Igen, ez mind tamponnal van tele.

4. A fájdalom. Vannak szerencsésebbek, akik kibírják földön fetrengés nélkül is, de a többség nagy kínokat él át. Anatómiailag valahogy így lehetne illusztrálni az érzést, amitől napokon át szenvedünk:

5. Felfokozott érzelmek. Bármin, de BÁRMIN képes vagy dühöngeni, vagy elsírni magad. 

Így néz ki az, amikor egy menstruáló nőn kifog valami. Külső szemlélő azt mondhatná, hogy egy picit túlreagálta a dolgot – de minden nő tudja, hogy azokon a napokon ez teljesen természetes reakciónak számít.

6. Vannak olyan ruhadarabok, amiket ilyenkor mellőznünk kell.

Ha mégis fehér nadrágot húzunk, akkor minimum egy extra védelmet nyújtó tampon, plusz egy extra erős éjszakai betét együttes használata ajánlott, ez viszont át fog ütni a fehér nadrágon. Se-hogy-se-jóóó!

7. A sóvárgás. Az az átkozott, szűnni nem akaró, csillapíthatatlan sóvárgás az édességek után…

8. A kirügyezés. Abban a pár napban annyi pattanás jelenik meg az arcodon, mintha most léptél volna be a pubertáskorba. 

Ne aggódj, az egyre nagyobb sebek a következő menstruációd kezdetére pont be fognak majd gyógyulni!

9. Olyan készleteket kell felhalmoznod otthon wc-papírból, mintha kitört volna a 3. világháború, és hónapokig nem tudnál eljutni egyetlen boltba sem. Ilyenkor úgy érzed, hogy még ez is kevés.

10. Lehetetlen, hogy kényelmesen elhelyezkedj valahol.

Amikor boldogan megállapítod, hogy az egyik pózban mintha nem fájna olyan elviselhetetlenül a hasad… addigra már el is múlik a csoda, és rá kell jönnöd, hogy abban a helyzetben is ugyanúgy fáj, mint a többiben.

11. Szörnyen kimerült vagy, az elejétől a végééig. A szokásos délutáni 20 perces pihenésed ilyenkor minimum 3 órán át tart.

12. Ha nincs barátod vagy férjed, szörnyű kínnak számít az, hogy ilyenkor ki kell másznod az ágyból, és egyedül kell elmenned beszerezni mindent, amire csak szükséged van. 

Ha pedig a vásárlás során meglátsz egy ilyen férfit, azonnal szerelembe esel és elkezded tervezgetni a közös jövőtöket, esküvőt, gyerekeket.

13. Ezeken a napokon minden olyan kilátástalan, egyszerűen SEMMI nem segít.

14. Mindig, MINDIG a lehető legrosszabbkor jön meg. Nincs is igazán olyan időpont, amikor egyik számításodat se húzná keresztbe…

“Ezen a hétvégén úgy tűnik, végre fel tudom majd szedni azt a dögös srácot, akit már olyan rég kinéztem magamnak. A jövő héten pedig a verseny lesz, amire már 4 hónapja keményen edzek. Nem hagyhatnánk egyszerűen ki ezt a hónapot?!” – ilyen, és ehhez hasonló gondolatok cikáznak a nők agyában a katasztrófát megelőző napokban.

15. Azokon a napokon (és már előtte is) annyira fel vagy puffadva, hogy az már komolyan röhej. 

16. Előkerülnek a piros betűs napokra tartogatott rettegett bugyogók, amikért nem kár. Állandó félelemben élsz ilyenkor, nehogy véletlenül meglássa valaki.

17. Ha tampont használsz, folyton attól rettegsz, hogy te leszel a toxikus shock szindróma következő halálos áldozata. 

18. Bármit is használsz, a csomagolás eltávolítása nagyobb zajjal jár, mint egy tűzijáték. 

Az sem érdekel, ha a hangokból mindenki megtudja, hogy éppen menstruálsz. Inkább ez, minthogy az higgyék, hogy a nyilvános wc-be ültél be chipset enni…

19. A fél fizetésedet el kell költened azokra a cuccokra, amikre ilyenkor szükséged van.

amikor ember hisztisek nekik? olyan
betöltés...