Ez az 5 csillagjegy a leghazudósabb!

Te köztük vagy?

Ikrek:
V.21. – VI.21.

Az Ikrek csillagjegynek már a nevében is benne van a kétarcúság, ez a kettősség pedig az egész személyiségüket meghatározza. Egyszer ilyenek, egyszer olyanok, helyzete válogatja, mikor melyik részüket mutatják meg. Így van ez a hazugsággal is: nem zárkóznak el tőle, sőt, nekik abszolút belefér, hogy bizonyos szituációkban más tulajdonságaikat „vegyél elő” és akár füllentsenek is annak érdekében, hogy mások szemében kellően hitelesek maradjanak.

Rák:
VI.22. – VII.22.

A Rákok misztikussága, félénksége nagy adag érzékenységgel párosul. Pontosan tudják saját magukról, milyen könnyen kibillenhetnek a normális kerékvágásból, milyen könnyen elszomorodhatnak, megbántódhatnak, így önmaguk megóvása érdekében inkább hazudnak. Sőt: ha olyan témáról van szó, másoktól is azt várják el, hogy ugyanezt tegyék velük szemben. A valóság számukra sokszor nem boldog és rózsás, hanem fájdalmas és gyötrő, nem csoda, ha az ő mimózalelkük csak menekülne előle.

Oroszlán:
VII.23. – VIII.23.

Az Oroszlánok nárcisztikus, egoista jellemek, akik szeretnek a középpontban lenni és szeretik ők alakítani a dolgok menetét. Bármi áron. Ha ahhoz, hogy tökéletes emberként tündököljenek vagy éppen megmeneküljenek egy kínos helyzetből, ami esetleg ront a megítélésükön, hazugságra van szükségük, szemrebbenés nélkül megteszik. Nem a rosszindulat, sokkal inkább az örök uralkodás utáni vágy hangolja őket az igazság ellen: el akarják kápráztatni az embereket és azt kívánják, hogy mindenki behódoljon nekik.

Skorpió:
X.24. – XI.22.

A Skorpiók szenvedélyesek, de csipkelődőek és elutasítóak is tudnak lenni. Számukra az élet legnagyobb kihívásai közé tartozik az őszinteség: ha feltárják valódi véleményüket, rejtett vágyaikat, álmaikat, igaz gondolataikat, az számukra olyan, mintha meztelenül állnának a világ előtt. Szerencsétlenek, esetlenek, ijedtek lesznek ilyenkor, amit pedig nagyon nem szeretnek, hiszen a környezetük kemény, harapós embereknek ismeri őket. Ezért amikor csak lehet, kerülik az igazságot – persze nem a hétköznapi dolgokkal, hanem a mélyebb témákkal kapcsolatban füllentenek.

Halak:
II.21. – III.20.

A Halak a legálmodozóbb csillagjegy, nagyon más világban él, mint az átlag: életük tele van álmokkal, vágyakkal, és a vonal, ami elválasztja ezeket a színes képeket a valóságtól, gyakran elmosódik. Éppen ezért számukra a hazugság is más jelentéssel bír. Sokszor nem is érzékelik, hogy füllentenek, egyszerűen ők azt tartják helyesnek, azért mondják ki. Hogy az nem fedi a teljes igazságot, sőt, köze sincs hozzá, nem érdekli őket. A hazugsággal nem másokat akarnak manipulálni, nem rosszindulatból teszik, hanem gyakran öntudatlanul is az a céljuk, hogy az áldozat, a sajnálnivaló szerepébe helyezzék magukat.

betöltés...