A barna szeműek lobbanékonyabbak, a kék szeműek beképzeltek, a zöld szeműek forróvérűek. A szemeid téged is elárulnak

Az Örebroi egyetemen dolgozó tudósok 428 önkéntest vetettek alá egy kísérletnek, hogy megtudják mi a közös a személyiségjegyekben és a szemszínben. Rájöttek, hogy pontosan ugyanazon gének befolyásolják a szemek színének kialakulását, mint ami a bal agyféltekét irányítja. Ez az oka annak, hogy a szemek színéből ki lehet következtetni, hogy milyen emberek is vagyunk valójában és mik jellemeznek bennünket.

Az Edinburgh-i egyetemen dolgozó pszichológus, Dr. Anthony Fallone kutatási eredménye alapján kiderült, szemünk olyan szinten összefügg az agyi idegeinkkel, hogy képesek vagyunk a szemen keresztül látni az agy működést. Ennek következtében nem is kérdés, hogy miért van a látásnak fontos szerepe, agyunk működésében.

Fekete szeműek

Igazi vezéregyéniségek azok, akiket az élet fekete szemmel áldott meg, emiatt kiválóan teljesítenek mind az üzleti világban, mind pedig a sportokban. Az ilyen szemszínnel rendelkező emberek nem annyira nyitott személyiségek valamint statisztikai adatok alapján sokkal kevesebb szeszes italt fogyasztanak, mint világosabb szivárványhártyával bíró társaik. Bizonyos kutatásoknak köszönhetően arra is fény derült, hogy minél több melanin van egy ember szervezetében, annál jobban működik az agy.

Kék szeműek

Magabiztos és erős egyéniség jellemzi a kék színű szemmel rendelkező embereket. Első benyomásra nem mindig nyerik meg a beszélgetőpartnereket, de amint jobban megismerik őket, véleményük 180 fokos fordulatot vesz. Sokan vannak abban a hitben, hogy ezeket az embereket egyáltalán nem a határozottság jellemzi, hanem a bátortalanság. Bizonyos kutatási eredmények szerint az ilyen szemű emberek durvák és beképzeltek, viszont mindezek ellenére jobban elviselik a szüléssel járó fájdalmakat és az utána lévő depressziót is jobban kezelik.

Szürke szeműek

Az emberiség nagyon kevés százalékának van ilyen színű szeme. Többnyire a kiegyensúlyozottság jellemző ezekre a személyekre. Valójában ez azt jelenti, hogy mindig az adott helyzetnek megfelelően viselkednek. Senki sem tudja megmondani róla mikor ideges, mert olyan jól tudja leplezni. Mivel túlzottan is ad mások véleményére, ezért arra maximális figyelmet fordít.

Barna szeműek

A barna, valamint az arany íriszt birtokló emberek sokkal okosabbak és lelkesebbek, mint más szemszínnel rendelkező társaik. Ennek ellenére jellemző rájuk az agresszió illetve az elszántság, ennek köszönhetően maximálisan hisznek saját magukban. A barna szeműek tisztelik embertársaikat, főleg az idősebb generációt. A párkapcsolatokban pedig odaadó hűségükről és őszinte érzelmeikről adnak tanúbizonyságot. Egyes tanulmányi eredmények szerint két órával kevesebbet alszanak, ezáltal nehezebben is kelnek fel, mint társaik.

Zöld szeműek

Sokak szerint ők a legvonzóbb emberek a földön. Érdekes személyiség jellemzi őket, ami miatt rengeteg figyelmet kapnak. Ezekkel az emberekkel játszi könnyedséggel megy a beszélgetés, valamint nagyon jól teljesítenek a munkahelyükön. Bármibe is fogjanak bele azt kellő óvatossággal teszik. A zöld szemszínnel rendelkező emberek nagyon szeretik és igénylik is a csendes környezetet, ennek ellenére a magányt nem kedvelik. Nagyon heves természettel rendelkeznek és jellemzi őket a kiszámíthatatlanság. Általában nyomás alatt teljesítenek a legjobban.

betöltés...