Napi 2 perc “aranyhal” gyakorlattal búcsút inthetsz a gerincfájdalmaidnak. És még sok betegségnek

Köztudott, hogy óvni, vigyázni kell a gerincünkre, mert ha az egészséges, az egész testünk az lesz.

A gerinc érintettsége miatt szinte az össze tünet és betegség kezelésének alapját képezi a természetgyógyászatban. Rengeteg olyan tüntet hatékonyan megszüntethető vele, amely orvosilag még nem számít patológiás elváltozásnak vagy állapotnak (fáradékonyság, diszkomfort érzet, enyhébb fájdalmak, stb.) és az ember megtanul vele együtt élni.

Az „aranyhal gyakorlat” néven is emlegetett passzív ringató-hintáztató technikát – mely az aranyhalak mozgásához hasonlítható – a híres japán gyógyító Katsuzo Nishi találta ki az 1980-as évek végén. Ez a gyakorlat úgy mozgatja át az egész testet, hogy a bokát, mintegy bölcsőben tartva ide-oda ringatja, hintáztatja, ami leginkább a masszőrök által alkalmazott ún. lábhinta masszázsfogáshoz hasonlítható. Fokozza a vér- és a nyirokkeringést, a ringató mozgás révén segít a test ellazításában, valamint a hát, illetve az ízületek rugalmasságának javításában, erősíti, illetve ruganyossá teszi a gerincet és az ízületeket, csökkenti a nyak és a vállak görcsösségét.

A lábhinta technika fokozza a szervezet vér-és nyirokkeringését, több oxigénnel tölti fel a sejteket, így javítva a sejtszintű anyagcserét. Képes növelni használója energiaszintjét, ami az élet számos területén további pozitív élettani hatásokat generál.

Ez nem csak korrigálja a gerincet, hanem szabályozza minden szerv fiziológiai funkcióit, koordinálja a külső és belső idegrendszert, javítja a vérellátást, korrigálja a testtartást, fokozza a vérkeringést.

Íme a gyakorlat

Feküdj a hátadra egy sima ágyon vagy szőnyegen. Nyújtsd hátra a kezed, ameddig csak tudod és tedd a fejed mögé. Lábaid teljesen egyenesen legyenek, lábujjaid az arc felé nézve. A halacska mozgás előtt nyújtsd a gerincedet jobbra és balra – mindkét irányba 5-7 alkalommal. Ha „bemelegítetted”, kinyújtottad a gerincedet és az izmaidat, kezdődhet a halacskázás.

Tedd a kezeid a nyakad alá, húzd a bokádat a tested felé, és képzeld el hogy hal vagy, a farka pedig a lábad. Kezd el rezegtetni a „farkadat”, majd az egész tested vibráljon utána jobbra-balra. Ezt a testmozgást végezd el naponta egyszer vagy kétszer 2 percig.

betöltés...