Így fiatalítsd a bőröd 50 év felett

betöltés...

Ha az 50-es éveidben jársz, azt hallani, hogy “nem is hittem volna, hogy ennyi idős vagy”, vagy hogy “sokkal fiatalabbnak nézel ki a korodnál”, olyan bókok, amitől egyből jobban érzed magad. Fiatalabbnak tűnni a valós életkorodnál nagyon jó dolog, büszke lehetsz rá! Ám sokan nem tudják, hogyan érhetik ezt el, hogyan pörgethetnék vissza kicsit az idő kerekét. Adunk néhány tippet, hogy 50 év felett is fiatalos legyen a bőröd!

Ebben az életkorban az ösztrogén szint folyamatosan csökken, amivel párhuzamosan csökken a kollagén termelődés mértéke is. Ez pedig szemmel láthatóan petyhüdtebbé, megereszkedetté teszi a bőrt. Kollagén hiányában megjelennek és mélyülnek a ráncok, a bőr sokat veszít feszességéből és rugalmasságából. Fontos lépéseket tehetsz azért, hogy ezt a folyamatot, ha teljesen megállítani nem is, de mérsékelni és némileg helyreállítani tudd!

Gondoskodj a napvédelemről

A kutatók szerint a bőr leglátványosabb elváltozásait a túl sok napsugárzás okozza. Az UV-sugarak hatására az elasztin termelődés csökken, ami egyrészt ráncokat, másrészt pigmentfoltok, ún. öregségi foltok megjelenését eredményezi. Hogy védd magad a naptól, amennyire csak lehet, a legforróbb órákban nem tartózkodj a tűző napon. Viselj széles karimájú kalapot – ami ráadásul nagyon csinos is – és hordj szellős, de a naptól védő ruhát. Mielőtt kimennél a napra, 20 perccel korábban kend be az arcod és a kilógó testrészeidet napvédő krémmel, minél magasabb faktor számúval, annál hatékonyabb lehetsz a napfény ellen! 2 óránként ismételd meg a krémezést!

Ne dohányozz

Nem titok, hogy a dohányzás mennyit árt a bőrnek, nők esetében pedig ez még komolyabb tényező, mint férfiaknál. Csökkenti a bőrsejtekben az oxigén mennyiséget, összehúzza az ereket, kevesebb tápanyag jut a bőrbe. A dohányzás intenzíven gyorsítja az öregedési folyamatot, nem véletlen, hogy a dohányos nők valós koruknál sokkal idősebbnek látszanak. Még egy nyomós érv amellett, hogy mielőbb tedd le a cigarettát!

Hidratálj ceramidokkal

Az elveszett lipidek pótlásához használj ceramidos hidratálót. Lipidek nélkül a bőr durva és száraz lesz. Amikor hidratáló krémet vásárolsz, még arra figyelj, hogy hialuronsavat és glicerint tartalmazzon, melyek segítik a bőrbe zárni a nedvességet anélkül, hogy elzsírosítanák azt.

Használj szemránckrémet

Ha eddig még nem tetted, itt az ideje, hogy megkeresd a számodra ideális szemránckrémet. Egy jó szemkörnyékápoló hat a szem alatti sötét karikák ellen, csökkenti a finom ráncokat és szarkalábakat, valamint tartalmaz kollagén termelődést fokozó összetevőket, mint a peptidek, a retinoidok és a glikolsav.
Próbáld ki a kollagénes étrendkiegészítőket!

A kollagén elsősorban belülről hasznosul, ezért hatékonyabb lehetsz, ha kollagén tartalmú krém helyett inkább étrendkiegészítő formájában pótolod ezt a bőr szempontjából igen fontos összetevőt. Újjáélesztheted vele a megereszkedett bőrt, ehhez elsősorban hidrolizált 1-es vagy 3-as típusú kollagént keress!

Ha a bőröd öregedése megindult, akkor se aggódj, mert ezekkel a módszerekkel sokat javíthatsz az állapotán. Fontos, hogy feszesíts, hidratálj, és megelőzd a foltok kialakulását, így garantáltan nyertesen fogsz kikerülni az öregedéssel szemben vívott harcból!

betöltés...