Kenny, az első Down szindrómás fehér tigris

A világot a pénz uralja. Ha a pénz azt diktálja, hogy a ritkaság nagy kincs, akkor a ritkaság sokba kerül. A fehér tigrisek ritkák. A fogságban tartott fehér tigris pár még ritkább. Ezért, nem számolva a kockázattal simán “tenyésztgetni” kezdtek testvérekkel. Az egyik legfőbb kockázati tényező, hogy a tigris az egy olyan speciális macskafajta, amely az esetek 98\%-ban nem marad vemhes a közvetlen rokonaitól (ellntétbe pl. az oroszlánokkal és macskákkal). Ha vemhes is marad, akkor a genetikailag defektes, vagy hibás utódok aránya rendkívül magas. Ilyen utód cikkünk hőse Kenny is.

A világ első Down szindrómás fehér tigrise. Az állat az Egyesült Államok egyik állatkertjében látta meg a napvilágot. Megnőtt az igény az igen ritka fehér tigrisek iránt – a nagy orr, kék szem, fehér bunda – , ezért a beltenyészetbe fogtak.

 Kenny a mindennapjait egy kifutóban tölti. Nyálát csorgatva, bambán bámul a látogatókra, akikből elsősorban szánalmat vált ki, nem pedig csodálatot és/vagy rémületet, ahogy azt egy normális tigris esetében elvárható lenne.

A lelketlenség és a pénzéhség az oka annak, hogy a természetben soha elő nem forduló dolgok essenek meg. Kenny valószínűleg boldog a saját kis világában, de elfogadhatatlan, hogy pénzszerzés célja miatt ilyen “párosításokat” csinálhasson bárki is büntetlenül.

betöltés...