Nagylelkű ajándékkal lepte meg II. Erzsébet királynő Meghan és Harry újszülött babáját

Bár furcsának tűnhet, ha a királyi család szemszögéből nézzük, az ajándék mégis rendkívüli: a Sussexi hercegi pár mellett a londoniak is szívből örülhetnek neki.

Azt mondják, csakis egy király vagy egy királynő képes felbecsülhetetlen értékű ajándékkal kedveskedni a szeretteinek. II. Erzsébet királynő minden bizonnyal eleget tett ennek az elméletnek: Harry herceg és Meghan Markle babájának ugyanis egy kisherceghez méltó helyiséget adományozott a Buckingham Palotában. Nem mintha a Sussexi hercegi párnak nem lenne helye az Udvarban, vagy esetleg ne engedhetné meg magának, hogy saját palotát vegyen. De ha az adófizetők szemszögéből vizsgáljuk a gesztust, ez jókora kiadástól menti meg a londoniak zsebét.

Miért pont egy lakrészt adott ajándékba a kis Archie-nak a királynő?

A Sussexi hercegi pár eddig a Windsor birtokhoz tartozó Frogmore Villában élte a mindennapjait. Meghan Markle ott is hozta világra elsőszülött gyermekét. II. Erzsébet azonban úgy látta jónak, ha az unokája kissé közelebb kerülne a fővároshoz, gondolván itt arra, amikor Harrynek bizonyos királyi kötelezettségeit kell majd ellátnia.

A Windsor tartomány amúgy is közel van Londonhoz, de a közúti zsúfoltság és a forgalmi dugók csak megakadályoznák a herceget a hatékonyságban, és fölösleges időt rabolnának el tőle. Ezt elkerülendő, és mivel megteheti, Nagy Britannia királynője egy palotai szárnnyal ajándékozta meg a Sussexi hercegi családot, így Harryt mindössze pár lépés választja csak el a munkahelyétől.

A brit királyi családban egyébként már hagyomány, hogy az uralkodó fenntart egy helyiséget a Palotában a család bizonyos tagjainak. Például András hercegnek és Eduárd hercegnek is van saját lakrésze a Buckingham Palotában, holott mindkettejük rezidenciája az Udvaron kívül található.

Harry herceg, Meghan Markle és a kis Archie egy tíz szobás apartman boldog tulajdonosai lettek, természetesen felszolgáló személyzettel együtt, akik mind azon dolgoznak majd, hogy a királyi család legújabb tagja a legjobb körülmények között nevelkedjen.

betöltés...