6 egyszerű trükk, hogy fotogénebb legyél! Fogadd meg ezen jótanácsokat, és légy szebb a képeken!

betöltés...

Teljesen biztos, hogy mindenkivel már előfordult életében, hogy a fotozkodások során nem sikerült egy-egy felvétel, és ilyenkor újra meg kellett ismételni a pillanat megörökítését, hogy elhangozhasson a bűvös mondat: “Hú, de jól nézek ki ezen a képen!”

Nos, van pár hasznos praktika, amivel elérhetjük, hogy a jobb arcunkat fotózza le a kamera. A profi fényképész, Jodee Ball most elárulja, hogy mik ezek a trükkök.

1. Legyünk szabadok, vegyünk fel laza pozíciót

Ha finoman S-alakba állunk a kamera elé és mosolygunk, máris kellemesebb lesz az összhatás, ha egyenesen, kihúzzuk magunkat, merevnek, katonásnak fogunk látszani, ami nem biztos, hogy tetszeni fog másoknak, de magunknak sem. Az is segít, ha csak a hüvelyujjunkat dugjuk a zsebünkbe, nem pedig az egész kezünket.

2. Fordítsuk testünket közel 45 fokos szögbe

Ez a testhelyzet is arról árulkodik, hogy jól érezzük magunkat a bőrünkben. Kerülni kell azt a pozíciót, ahol a vállak egyenesen vannak.

3. Vigyázzunk a kezeinkre

Egyes helyzetekben jó, ha a kezeinket is kiemelt helyre tesszük, de rendszerint nem előnyös az, ha a tenyerünket is megmutatjuk a kamerának. Használjuk az arc kontúrjaként a kezeinket.

4. Döntsük oldalra a vállunkat

Az előbb már említettük, hogy nem előnyös, ha a vállaink egyenesen maradnak, így érdemes valamelyiket kissé oldalra billenteni. Ez azért is jó, mert így a nyakunk hosszabbnak fog tűnni, ami ismét lazaságot sugall. Ilyenkor a kezünket ne rejtsük el, tegyük karba.

5. Hajlítsuk be a térdünket

Ez is az S-alakot idézi, ami sokkal előnyösebb testtartás, mint az egyenes, kihúzott beállás. Ne feledjük a vállunkat is oldalra billenteni, amellyel karcsúbbnak és lazábbnak mutathatjuk magunkat.

6. Kissé fordítsuk el a fejünket

Ha nem a személyibe, vagy valamilyen hivatalos okmányba készül a kép (azt úgy is csak a helyszínen készítik el), akkor ne nézzük mereven, egyenes tekintettel az objektívbe, hanem enyhén fordítsuk el a fejünket.

betöltés...