Zseni vagy, ha kitalálod, mi van a képen: Nem sokan tudják a megfejtést!

Sokan nem jönnek rá.

Találtunk egy fotót, ami alkalmas szempihentetésre és arra is, hogy felkeltse a nézője figyelmét. Merthogy a felvétel tényleg nem mindennapi: fejtörést okoz még annak is, aki egyébként igencsak nyitott a különlegességekre. Neked is csak hosszú percek után esik le, mit is ábrázol? Már ha egyáltalán leesik…

Város a magasból

Smirglit, egyenetlen aszfaltot vagy talán fatörzset láttál a képen? Ha ezek közül bármelyikre is tippeltél, akkor rosszul tetted! A felvétel ugyanis nem más, mint egy fantasztikus légifotó az indiai fővárosról, Új-Delhiről, ami nem mellesleg a világ egyik legrégebb óta folyamatosan lakott városa. Ugye, megsaccolni sem tudnád, hány épületet látsz? Magad sem hinnéd.

Óriási főváros

Noha pontos számot egyszerűen képtelenség mondani, annyi biztos, hogy az észak-indiai, Jamuna partján fekvő Új-Delhi Mumbai után India második legnagyobb metropolisza. Egészen döbbenetes: 12,8 milliós lakossága azt jelenti, hogy az indiai fővárosban nagyjából 3 millióval többen laknak, mint Magyarországon összesen. És akkor még az elővárosokat nem is számoltuk: azokkal együtt ugyanis még 10 millióval megugrik a lakosságszám, így az összlakosság nem kevesebb mint 22 milliós. A főváros teljes területe egyébként 1483 négyzetkilométer, a leghosszabb részén 51,9 kilométer hosszú, a legszélesebb részén pedig 48,8 kilométer széles.

betöltés...