10 tipp egész napos otthonfetrengéshez

Már rég elmúltak az ünnepek, de még van pár nap munkakezdésig – itt az ideje egy jóféle tét nélküli, végiglustálkodott napnak! Összegyűjtöttünk pár professzionális tanácsot, hogy ne csak úgy ímmel-ámmal, kompromisszumos megoldásokkal gyakorold ezt a nagyfokú tudatosságot igénylő tevékenységet.

1. Kelj fel bármikor. Nézd meg, mennyi az idő, és boldog mosollyal az arcodon aludj vissza. Aztán kelj fel reggelizni, és utána is aludj egyet.

2. Aki igazán profi otthonfetrengésben, az ilyenkor 19-re lapot húz: kávézik egyet, majd utána is visszabújik aludni még egyet.

3. Semmilyen kötelezettséget ne tervezz be mára, még olyat se, amit a lakáson belül tudsz elvégezni. Takarítás? No way. Az ilyesmi egyszerűen belerondít az otthonfetrengős nap szép kerek, homogén összképébe.

4. Szerencsés esetben még maradt az ünnepekről egy rakás kaja, vagy legalább egy kis maradék lencsefőzelék. De ha nem, akkor is próbáld meg úgy megoldani, hogy ne kelljen kitenned a lábad a lakásból: rendelj pizzát, vagy készítsd el a “Tészta Maradék Bármivel” fantázianévre hallgató, sokféleképp elkészíthető, örök kollégistákkedvence-fogást.

5. Apropó, pizza: természetesen XXL-es méretűt kell rendelni, hogy maradjon uzsonnára, vacsira és esetleg másnap reggelre is. Nyami, hideg pizzaszeletek!

6. Divattippek otthonfetrengéshez: bátran ajánljuk a kinyúlt, lyukas, ezeréves ruhadarabokat, amik minden máshová vállalhatatlanok, de sajnálod kidobni őket, mert olyan kényelmesek. A haladó otthonfetrengők egész nap pizsamában tolják, de ez a bevállalós mutatvány megköveteli azt a képességet, hogy ne edd le magad menet közben.

7. Iktass be egy délutáni szunyát is. Attól félsz, hogy nem fogsz tudni elaludni, mert betartottad a két első pontunkat, és a fél délelőttöt átaludtad? Csak semmi kishitűség! Higgy magadban, és erőből le fogod tudni tolni.

8. Itt az ideje a filmmaratonnak! Ha hosszútáv-fetrengő vagy, és egész hétvégén ezt a műsorszámot gyakorlod, akkor akár egy sorozatmaraton is belefér. Egy a lényeg: semmi súlyos, komor, nagy társadalmi vagy épp lélektani kérdéseket feszegető művészdráma! Csakis olyanok, amik nem igényelnek túl nagy szellemi megerőltetést.

9. Ja és persze egész nap menjen valami derűsen szuttyogós zene a háttérben. De csak olyan hangerővel, hogy adott esetben be is tudj aludni mellette!

10. És végezetül, ne feledd: ez az egész agyban dől el. Ha csábítana valami “értelmes” tevékenység – ne engedj neki. Ha bűntudatod van, amiért az egész napot semmittevéssel töltöd – engedd el. Kellenek ilyen napok, és mindannyian megérdemeljük őket.

betöltés...