10 árulkodó jel, amely rákra utal anélkül, hogy bármit is gyanítanál

Bár mindent elkövetünk, hogy ezt a gyilkos kórt elkerüljük, azért nem árt, ha legalább “egyik szemünket nyitva” tartjuk.

A rákos megbetegedések tünetei ugyanis nem minden esetben nyilvánvalók. Éppen ezért érdemes, ha a tested minden apró változására odafigyelsz, és még időben cselekszel a saját egészségedért. Merthogy minél előbb, annál jobb!

1. Egy ártatlan kis csomó a bőr alatt, mely érintésre kemény – gondoskodj róla, hogy rendszeresen áttapogatod magad, kifejezetten a mellek/herék környékén, a hajlatokban, a nyaki és hasi tájékon, na meg a bőröd teljes felületén.

2. Kiütéses, pattanásos bőr, irritációk – úgy kezelik a rákot, mint egy káros baktériumot az immunrendszerben. Éppen ezért, a vérkeringés fokozódik azon a területen, ahol megjelennek a daganatok, a bőr alatt.

3. Sebek, melyek nem akarnak begyógyulni – amennyiben egy sérülés nem múlik el két héten belül, ez gyanakvásra adhat okot. Az immunrendszered ugyanis inkább a betegség leküzdésén dolgozik, a sebgyógyítást meg hanyagolja.

4. Duzzanatok a nyelven vagy a szájüregben – sürgősen fordulj orvoshoz, főként ha ezek a dudorok elszíneződnek!

5. Nyelési, emésztési problémák, étvágytalanság – a rák rossz hatást gyakorol a test természetes élelemigényére.

6. Változások a székelési szokásokban – bármilyen változás a bélműködésben, mely két napnál tovább tart, aggodalomra adhat okot, melynek érdemes komolyan utánajárni.

7. Vizelési szokásokban felmerülő változások – amennyiben módosul a folyadékürítés erőssége, a vizelet színe vagy szaga, ha habzik vagy véres, azonnal menj orvoshoz!

8. Vérzések – az ok nélkül jelentkező vérzéseket, melyek semmilyen módon nem köthetők a menstruációhoz, azonnal ki kell vizsgálni.

9. A hang elváltozása – a gégerák egyik hírnöke a hangszín módosulása.

10. Köhögés – tüdőrákra, torok- vagy éppen gyomorrákra is utalhat, amennyiben nem egy másik betegség következményeként jelentkezik, illetve ha nem szűnik a kezelés nyomán.

betöltés...