Látod ezt a koldust? Ő a világ egyik legjobb embere, mindjárt megtudod miért.

Léteznek közöttünk hősök, csak nem azok az emberek, akikről gondolnád. Ez a 99 éves bácsi megmutatja mit jelent igazán jót tenni, pedig neki sincs semmije.

Bemutatom a 99 éves Dobri Dobrev-et. Hallásának nagy részét elveszítette a 2. világháborúban, és a mai napig begyalogol a kézzel épített kunyhójából, a kézzel készített ruháiban és cipőjében falujából Szófiába, Bulgária fővárosába, ahol kéreget. Ez az idős bácsi nagyjából  25 km-t tesz meg gyalog nap mint nap.

De valójában Dobrev nem magának kéreget. Minden szükségletét fedezi a havi 80 eurós nyugdíja.

Minden pénzt amit az évek alatt összegyűjtött (hozzávetőlegesen olyan 40.000 euró lehet), árvaházaknak adományozta. Minden egyes eurót olyan rászoruló árvaházak kapták, akik még a számláikat sem tudták fedezni.

Egy centet sem tart meg. Minden az árvaházaknak megy, hiszen Dobrev szavaival élve “Nekik mindig is nagyobb szükségük volt rá, mint nekem”.

Van aki Baylovo Szentjének nevezi, a szülővárosa után. Idén lesz 100 éves.

Mindenki tiszteli a városban és felnéznek rá. Nagyapó Dobrinak becézik, és ő képviseli azt az önzetlen jóságot, ami mindannyiunkban megvan.

Ha példaképet akarsz magadnak, ne a milliárdos üzletemberek, vagy a celebek felé fordulj. Nézz Dobrira, gondolkozz el ő mit tesz minden nap, és utána azon, hogy te mit tehetnél egy picit is hasonlóképp.

forrás

betöltés...